Grijani prostori i hladnoća vani mogu učiniti našu kožu suhom i sivom, pa je zimi teško izgledati svježe. Ipak moguće je u samo nekoliko dana postići blistav izgled naše kože uz pomoć par malih trikova.

1. Izbjegavajte tešku šminku

Koristite lakšu šminku koja neće previše opteretiti vašu kožu odnosno zatvoriti pore. U svježem izgledu pomoći će odabir pudera nijansu svjetlijeg od vašeg tona kože i rumenila crvenkastih i ružičastih nijansi umijesto onih zemljanih. Rumenilo i puder prilagodite vašoj nijansi tena.

2. Obavezno čistite lice dvaput dnevno

Rutina čišćenja lica vrlo je važna navečer, ali i ujutro. Navečer temeljito očistite šminku i nanesite hranjivu kremu, a ujutro ne zaboravite na čišćenje lica prije no što se ponovno našminkate za posao.

3. Očistite se iznutra

Moglo bi se reći da je čišćenje iznutra jednako važno, ako ne i važnije, za izgled naše kože nego ono izvana. U vašu prehranu unesite više voća i povrća, smanjite unos soli i šećera, a povećajte onaj vode i biljnih čajeva.

Za blistavu kožu birajte namirnice kao što su avokado, mrkva, bundeva, losos, orašasti plodovi, sjemenke bundeve ili češnjak.

Birajte namirnice koje sadrže beta karoten, omega 3- kiseline, vitamine C, E i antioksidansa kao što su avokado, mrkva, bundeva, losos, orašasti plodovi, sjemenke bundeve, češnjak i td. 

Iskoristite zdrave sezonske namirnice i od njih radite juhe koje će okrijepiti vas i vašu kožu. Evo jednog prijedloga, a ostale potražite u priručniku i zdravom jelovniku programa Detox Mg odličnom za vaše zdravlje, liniju i izgled vaše kože.

Recept - JUHA OD BUČE S JABUKAMA

Sastojci:

• 6 šalica isjeckane buče
• 5 šalica povrtnog temeljca
•1 isjeckana jabuka
•1 isjeckan luk
• 2 isjeckana režnja češnjaka
• 2 žlice maslinovog ulja
•1 lovorov list

Priprema:

1. Zagrijte ulje i 2 minute pirjajte luk, češnjak i lovor.

2. Dodajte buču, jabuku i 4 šalice temeljca. Posolite i popaprite.

3. Kuhajte otprilike 15 minuta. Skinite s vatre, uklonite lovorov list i mješavinu sameljite štapnim ili običnim mikserom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju