Strastvena ljubiteljica uređenja interijera i "uradi sam" projekata, Klaudina Mumić spaja drvo i bijelu boju u najljepšu toplu kombinaciju u domu kojem ćete se uvijek s jednakim veseljem vraćati

Na vrhu popisa najpopularnijih trendova u uređenju interijera, ove su jeseni dva - bijela te izvana - unutra, odnosno inkorporiranje prirodnih elemenata u životni prostor. O njima su se raspisali dizajnerski internetski portali, specijalizirani časopisi, a preplavili su i društvene mreže.

A prekrasne kombinacije pronalazimo i kod nas, odnosno vas. Takva jedna je i tzv. skandi boho stil, kreativna umotvorina mame Klaudine Mumić iz Čakovca.

Ova strastvena ljubiteljica interijera te uradi sam projekata, autorica je bloga Home Decor, Lifestyle and More, dok u stvarnom životu podučava engleski i njemački jezik.

Upravo iz tog razloga drvo je moj omiljeni materijal, ono razbija monotoniju. Drveni detalji daju neopisivu toplinu.

--Klaudina Mumić

Nas četvero, klinci, Mr. Muž I ja gradimo svoj dom svaki dan, malo po malo, trenutak za trenutkom.

Kaže kako je tajna njezina uspjeha, barem što se uređenja doma tiče, mješavina stilova, spajanje nespojivog - na primjer modernu eleganciju s rustikalnim elementima i skandi boho detaljima.

Elegantno i skupo povezati s nečim neobrađenim i starim - moja je omiljena kombinacija, a ključ svega je, naravno, u detaljima.

PROSTOR MORA IZGLEDATI TOPLO, BEZ OBZIRA NA PREVLADAVAJUĆE BOJE
Uvijek će odabrati zemljane tonove ili crno-bijelu eleganciju, ali kod bilo kojih nijansi drži se pravila da cijela priča na kraju mora djelovati udobno, toplo, primamljivo, pozivajuće.

Upravo iz tog razloga drvo je moj omiljeni materijal, ono razbija monotoniju. Drveni detalji daju neopisivu toplinu - govori Klaudina pa dodaje bijelu kao omiljenu boju u interijerima.
I tako se vraćamo na početak priče i njezin skandi boho, savršen spoj bijele i prirodnih materijala, najviše sirovog drveta.

LAKO DO PRIRODNOG EFEKTA
Prozračni bijeli zidovi najbolja su kulisa za različite detalje od drva i prirodnih materijala.
Koliko god boja ili neboja bilo u prostoru drvo je to što daje točku na i i toplinu, ono kuću ili stan pretvara u dom.

Prirodni efekt lakše je postići nego se misli. Živimo u užurbanom svijetu i neke uzimamo zdravo za gotovo, poput najobičnijih plodova prirode - žireva, češera, kestena ili grančica, panjeva, lišća. Dovoljno ih je unijeti u prostor i na najlakši način povezati se s prirodom.

"ZABRANJENE" I PREPORUČENE KOMBINACIJE
Međutim, s ukrasima iz prirode ne treba pretjerivati. Najbolje je osnovni komad namještaja dotjerati s prirodnim elementima.

Zašto ne biste umjesto stolića ispred TV-a, stavili prirodnu paletu? To je već dovoljno za povezivanje s prirodom. Ukoliko ima previše svega, prostor će djelovati skučeno i neuredno, nimalo privlačno - savjetuje.
Najbolje je kombinirati slične nijanse drva, onda sve djeluje harmonično i smirujuće. Kad se tome dodaju svijeće i razne lanterne, udobna domaća atmosfera je zajamčena.

Klaudina na kraju priznaje da ovakve intervencije ponekad zahtijevaju puno vremena, kreativnosti i ljubavi, ali ako na kraju dobijemo prostor u koji ćemo se uvijek iznova željeti što prije vratiti, onda smo u tome svakako uspjeli.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju