Skin Instant Lab jedinstveni je sustav za analizu, dijagnosticiranje i prepručivanje proizvoda i tretmana. Omogućuje praćenje promjena trenutnih stanja kože, tijekom vremena

Trenutno stanje kože

Velika razlika kojom se ističe Biologique Recherche pristup počiva u njegovom "nekonvencionalnom" viđenju kože prema kojoj se ne pristupa kao statičnoj cjelini nego kao "Trenutnim stanjima kože".

Naša je koža odraz nas samih. Nemamo jednu, već nekoliko koža. Stanje naše kože mijenja se nekoliko puta u samo jednom danu, kao i tijekom našeg životnog vijeka.

Ne postoje dva čovjeka s istom kožom. Svatko ima različita Trenutna stanja kože koja se mogu promijeniti tijekom jednog dana. Umjetna kategorizacija kože kao normalne, suhe ili masne pruža usku fiziološku definiciju stanja kože i daje samo statičnu sliku epidermalne kozmetičke neuravnoteženosti. Ista epiderma može istodobno pokazivati i uravnotežena i dehidrirana područja, kao i pojačano lučenje sebuma. Neprimjerena njega može uzrokovati dodatnu neravnotežu ili ponovno aktivirati ranije poremećaje. Na primjer, proizvod previše agresivan za takozvanu masnu kožu može uzrokovati neprimjerenu hidrataciju kože. Previše bogat ili ne­komedogeni proizvod koji se koristi na naizgled uravnoteženoj koži, ali koja je ranije bila hiperseboreična, može izazvati vraćanje ovog tipa neravnoteže.

Mnogi vanjski čimbenici kao što su klima, temperatura, klimatizacije, duhan, onečišćenje, i unutarnji čimbenici poput stresa, spolnih hormona, načina života i godina, djeluju na kožu. Metodologija Biologique Recherche stoga se koži obraća u pogledu svakog od ovih čimbenika i promjena u njima.

Ove varijacije čine odabir pravog proizvoda složenim jer se u obzir mora uzeti sve te čimbenike i stoga ne može uvijek biti identičan. Profesionalci u Biologique Recherche osposobljeni su da analiziraju ove varijable te da mogu ženama i muškarcima savjetovati najprikladniju njegu za njihovo specifično Trenutno stanje kože.

Skin Instant Lab, jedinstveni sustav praćenja promjena Trenutnih stanja kože tijekom vremena.

Okosnica metodologije Biologique Recherche

Skin Instant Lab je jedinstveni sustav za analizu, dijagnosticiranje i preporučivanje proizvoda i tretmana

Skin Instant Lab je jedinstveni sustav za analizu, dijagnosticiranje i preporučivanje proizvoda i tretmana.

Tijekom prve konzultacije, stručnjak Biologique Recherche provodi dubinsku dermokozmetičku dijagnozu kako bi utvrdio specifične probleme Trenutnog stanja kože.

Ova se konzultacija sastoji od tri glavna koraka:

1. Kozmetička procjena kože
Ta se procjena temelji na početnoj vizualnoj dijagnozi našeg stručnjaka i na dermokozmetičkom upitniku.

2. Niz vrlo pažljivih mjerenja pomoću Skin Instant Lab
Skin Instant Lab se sastoji od pet sondi povezanih s računalom koje je opremljeno dijagnostičkim i analitičkim softverom, razvijenim posebno u Biologique Recherche.

Ta se mjerenja koriste za određivanje:

• Sadržaja vlage, mjerene korneometrijom.

• Neosjetljivog gubitka vode (IWL­Insensible Water Loss), poznatog i pod nazivom Transepidermal Water Loss (TRWL), kojim se mjeri učinkovitost lipidne barijere.

• Elastičnosti kože ili sposobnosti kože da se ponovno vrati u izvorni oblik nakon izobličenja, mjerena metodom »cutometry«.

• Melaninskog indeksa kože, mjerenja »apsorpcije« za praćenje promjena u pigmentacijskim mrljama.

• Sadržaja sebuma mjerenog fotometrijom.

3. Prilagođena i evolucijska preporuka tijekom vremena
Na osnovi stručne dermokozmetičke analize, objektivnog mjerenja i 14 odgovora na upitnik, Skin Instant Lab povezan s Biologique Recherche bazom podataka ponudit će izbor Biologique Recherche proizvoda i tretmana koji su savršeno prilagođeni Trenutnom stanju kože.

Isto tako, bit će ponuđen personalizirani dermokozmetički dokument koji sadrži sve podatke, rezultate mjerenja, odgovore na upitnik i preporuke proizvoda i tretmana.

Podaci će biti pohranjeni u osobnoj povijesti, koja prati promjene u Trenutnim stanjima kože tijekom vremena, tako da se preporuke mogu dinamički prilagođavati za stvaranje objektivnog programa njege na dugi rok.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju