Na početku školske godine vrijedi uložiti u kvalitetan model torbe za vašeg školarca. Idealna torba anatomski je prilagođena djetetu, pruža potporu te osigurava udobnost prilikom nošenja knjiga, bilježnica i drugog školskog pribora i zbog toga ne opterećuje leđa vašeg mališana


Dobra školska torba anatomski je oblikovana, ima čvrsto dno, podesive naramenice i više pretinaca kako bi vaši školarci mogli sigurno spremiti sve potrepštine bez boli u leđima i ramenima.

Donosimo 6 zlatnih savjeta koji će olakšati odabir školske torbe:

Dobra školska torba je anatomski oblikovana, ima čvrsto dno, podesive naramenice i više pretinaca kako bi vaši školarci mogli sigurno spremiti sve potrepštine bez boli u leđima i ramenima.

1. Među raznim modelima torbi najviše se preporuča ona u obliku ruksaka, dovoljno visoka, s donjim rubom u visini stražnjice i pojasom oko struka.

2. Ruksak se nosi na oba ramena, nikako samo na jednome. Najbolje je, ako je to moguće, dio knjiga i pribora ostaviti u školi, a nositi samo neophodno.

3. Naramenice trebaju biti dovoljno široke, kako se ne bi utisnule u ramena, ali ne preširoke kako ne bi pritiskale pazušne jame i na taj način sprečavale uredan krvni protok kroz velike krvne žile koje prolaze ramenima i nadlakticom.

4. Veličina i oblik torbe ne smije 'sjediti' na pozadini djeteta i udarati dijete po leđima tijekom hodanja. Prevelika torba kojoj je težište vrlo nisko može pogodovati padu djeteta na leđa ili ako je težište visoko na vratu padu prema naprijed.

5. Poželjno je da torba bude anatomska, da ima potrebne jastučiće koje će olakšati nošenje te posebno dno od gume što olakšava da torba ne promoči.

6. Za prvašiće su idealne torbe s više odjeljaka i pretinaca koje će olakšati snalaženje s gomilom pribora potrebnog za nastavu.

Prošetali smo hrvatskim trgovinama i pronašli izbor torbi koji će odgovarati prvašićima, ali i djeci starije osnovnoškolske dobi.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju