Nedostatak vremena roditelja i sve veći zahtjevi s kojima se svake godine suočavaju školarci mogu dovesti do problema s učenjem. Nemojte da vas već na početku godine uhvati panika. Rješenje problema možda se krije u dnevnom boravku za osnovnoškolce

Neka se djeca teže koncentriraju na učenje i pisanje zadaća, posebno u nižim razredima osnovne škole kada su im misli češće na igralištu nego za knjigom. U ovakvim prilikama potreban je veći roditeljski angažman za koji oni ponekad jednostavno nemaju vremena.

Kako stvari ne bi izmaknule kontroli i prije nego što se nova školska godina potpuno ne "zahukta", možda je dobro razmisliti o dnevnom boravku za osnovnoškolce.

U zabavnom okruženju zagrebačkog ZUZ-a koji je kratica od "Zadaća, učenje, zabava" s vašim školarcima (od 1. do 8. razreda) svaki radni dan uče i pišu zadaću školovani profesori koji mogu pomoći svakom djetetu sa svakim nastavnim predmetom.

 

OPUŠTENIJI RODITELJI I ZADOVOLJNIJA DJECA

Osim učenja, djecu se u dnevnom boravku na svojevrstan način odvikava od gomile ekrana kojima su danas okruženi

Ovaj koncept, u Europi popularan već godinama, kod nas je tek u potpunosti zaživio, što prati povećanje radnih obveza roditelja te najviše njihovo produženo radno vrijeme, tumači nam Matko Cvitković iz ZUZ-a.

Sama ideja došla je iz osobne potrebe za takvom uslugom. U današnje vrijeme kada roditelji rade sve duže teško je pronaći dovoljno vremena za pomoć djeci s gradivom koje nisu shvatili. zato postojimo mi.

Znanje koje dobivaju u školi proširuje se i, što je najvažnije, djeca uče  kako ga primijeniti.

U našem dnevnom boravku djeca rade u malim grupama, što nam omogućuje lakše praćenje napretka djece i prilagodbu njihovim individualnim potrebama u cilju postizanja što boljih rezultata. Naša je glavna zadaća motivirati i probuditi interes djece za gradivom koje se prolazi u školi, a ne samo pusto učenje napamet kako bi se zadovoljila forma.

Zagrebački ZUZ postoji od rujna 2016., a tijekom protekle školske godine bili su počašćeni društvom tridesetak osnovnoškolaca.

 

UČENJE KROZ ZABAVU

Naš sugovornik kaže kako se još uvijek "muka muči" s istim predmetima kao i kada je on polazio osnovnu školu, a to su matematika, fizika i kemija, a možda im je najteže raditi krajem školske godine.

Kod nas je ovaj koncept tek u potpunosti zaživio, što prati povećanje radnih obveza roditelja te njihovo produženo radno vrijeme

Kada vani zasja sunce i zamiriše more, naši i njihovi problemi šire se na cijelu lepezu. Tada se, naravno, trudimo biti uporni i raditi na motivaciji kako bismo uspješno zajedno došli do kraja.

A cijela priča ima i zabavnu komponentu – osim učenja, djeca se na svojevrstan način odvikavaju od gomile ekrana kojima su danas okruženi, pa se tijekom dnevnog boravka igraju i pomalo zaboravljene društvene igre te sudjeluje u isključivo offline aktivnostima.

Vrijeme koje djeca provode kod nas organizirano je tako da održavamo ravnotežu između zabave i osnovnoškolskih obveza. U svakom trenutku trudimo da se djeca kod nas ne osjećaju kao da su u školi, već da budu opušteni i slobodni. Na taj način održavamo radnu atmosferu na visokoj razini, govori.

Dobra je vijest za roditelje da djecu ne moraju upisati odmah jer u ZUZ-u postoji probni period u obliku osnovnog tjednog probnog paketa.

Ove godine pripremamo nove radionice koje će biti usmjerene na zanimanja koja će u budućnosti biti sve zastupljenija kod nas, ali i u svijetu. Na taj način želimo predstaviti djeci na zabavan i jednostavan način znanja koja možda ne mogu dobiti u školama.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju