Ako ste na trenutak pomislili da je ovo još jedan tekst o tome 'što čitav život radite krivo' – ne brinite, nije. Svi znamo kako izgleda brisanje ruku nakon pranja. Međutim, o jednom važnom aspektu tog postupka rijetki razmišljaju

Tijekom pripreme ručka ili večere često operete ruke pa odmah posegnete za rolom papirnatih ručnika i bez razmišljanja otrgnete 3-4 'komada' koji se za nekoliko sekundi pretvaraju u veliku mokru loptu u vašoj kanti za smeće.

Jeste li ikada razmišljali o tome koliko se papira tijekom dana bespotrebno 'nataloži' u vašem domu? Previše. Jedan od razloga zašto se to događa je malen, ali važan propust u procesu brisanja ruku.

Stručnjaci i ekolozi kažu kako većina ljudi nakon pranja i prije brisanja ne napravi najvažniju stvar – ne otresu ruke. Samo u SAD-u godišnje se zbog toga bespotrebno iskoristi više od nevjerojatnih 280 milijuna kilograma papirnatih ručnika.

Zapamtite, nakon svakog pranja obavezno nekoliko puta dobro otresite ruke kako biste s njih uklonili višak vode i tako će vam za potpuno sušenje biti potreban samo jedan papirnati ručnik. Tako ćete sigurno uštedjeti na papiru, a istodobno učiniti veliku uslugu majci Prirodi koja se više ne može nositi s ogromnim količinama papirnatog otpada koji bacamo na njezina 'leđa'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju