Germknedlla
Germknedlla (Foto: Maja Jalšovec)
Zdravlje & prehrana

Zaboravite na austrijske: Slasne germknedle meke kao duša kojima ćete teško odoljeti

27-12-2023 Piše Nova Studio
komentari

Iako su se germknedle prije uvijek vezivale isključivo uz skijanje, nema razloga da ih ne pripremite u svojoj kuhinji, a mi vam donosimo jednostavan recept Maje Jalšovec za one najmekše.

Galerija Germknedlla Germknedla +2 Germknedla

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Germknedle su poslastica koju uz malo truda lako možete napraviti i kod kuće. Dovoljno je samo slijediti recept Maje Jalšovec koja je za svoje mnogobrojne pratitelje i uz pomoć Podravke i Dolcele objavila pripremu i recept za bucmaste knedle kojih se ne bi posramila ni austrijska skijališta. Maja je na svom Tik Tok kanalu poznata po receptima za obroke od 5 eura, a na svom Instagram profilu objavila je i recept za ukusne germknedle.

Slatki specijalitet porijeklom iz Austrije, Češke i Bavarske već se godinama udomaćio i kod nas. Hrvati su ju zavoljeli na skijanju, a onda doveli na domaće ulice i u svoje domove. Osim dugo očekivanog recepta, Maja donosi i korisne improvizacije kuhanja germknedli na pari ako nemate za to predviđeno posuđe.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Jalšovec (@maja_jalsovec)

RECEPT - GERMKNEDLA

Sastojci za tijesto:

Sastojci za kremu:

Germknedla Germknedla (Foto: Maja Jalšovec)

Priprema:

  1. Umijesite tijesto od svih navedenih sastojaka (osim pekmeza), ali tek nakon 5 min miješanja dodajte omekšali maslac. Nastaviti mijesiti 10 min dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite da se smjesa podupla te zatim razvaljajte u pravokutnik debljine 1,5 cm i od njega režite kvadrate.
  2. Kvadrate punite Podravka pekmezom od šljiva, zatvorite ih i kružnim pokretom formirajte knedle. Kuhajte ih na pari od 10 do 15 min.
  3. Napravite kremu. Zagrijte mlijeko, a u posebnoj posudi pjenjačom lagano istucite žumanjke, šećer i gussnel te toj smjesi dodajte malo vrućeg mlijeka nastavljajući miješati. To radimo da bi istemperirali jaja i da ne koaguliraju. Potom sve to stavljamo u vruće mlijeko i nastavljamo pjenjačom miješati dok se krema ne zgusne.
  4. Prelijte kremu odnosno umak od vanilije po skuhanoj knedli te dodajte mak.
  5. Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

 

Pročitaj još
Pročitaj još