Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Slasni namazi za najukusnije jutro: Savršeno se slažu i s kruhom, ali i tjesteninom i desertima

31. svibnja 2024 Piše Nova Studio
Rama - 2
Rama - 2 (Foto: Getty Images)

Volite li jutro započeti namazima koji se dobro slažu s ostalim namirnicama, razveselit će vas ovi novi namazi idealni za mazanje na kruhu, ali i za kuhanje i pečenje.

Danas više no ikada pazimo na količinu hrane koju konzumiramo, kao i na kvalitetu namirnica. Kad je doručak u pitanju - bitno nam je da on zadovolji sve naše nutritivne potrebe, ali i da to bude nešto jednostavno za pripremiti.

Dok ujutro jurimo u novi dan, treba nam nešto brzo, fino i konkretno. Razni namazi su upravo ono što bi moglo zadovoljiti sve naše kriterije, a iz Rame su stigli oni bez palminog ulja.

Novi namazi bez palminog ulja

Neki proizvođači su odgovorno promijenili i poboljšali svoje recepture. Tako je nova linija proizvoda iz Rame izrađena po novoj recepturi bez palminog ulja: Rama Classic, Rama Salted i Rama Buttery sadrže sastojke 100% biljnog i 100% prirodnog porijekla i to bez palminog ulja.

Možete ih jesti zasebno kao namaz na kruhu, ali ih i kombinirati s ostalim namirnicama. Osim toga, mogu se koristiti i u pripremi tjestenina, riža, kolača, ali i za prženje.

Svestrani namazi punog okusa za krekere ili umake za tjestenine

Rama Classic odlično se slaže s kruhom ili pecivom, a može poslužiti kao dodatak tjesteninama za puniji okus. Rama Salted isprobajte s krekerima ili sendvičima te u raznim kremastim umacima s gljivama ili primjerice sa špinatom i dimljenim lososom. Za one koji su skloniji biljnoj prehrani Rama Salted poslužit će umjesto maslaca za dinstanje ljutike i češnjaka s kojima počinjemo pripremu kremastih umaka za tjestenina ili rižota, ili za završni dio; maceriranje. Za prženje povrća i mesa bit će idealna Rama Buttery koja ima bogat, kremast okus. Zgodno ju je imati u hladnjaku jer je i dobar izbor za pripremu deserata.

RECEPT- Penne u kremastom umaku sa špinatom i dimljenim lososom

Sastojci:
• 250 g tjestenine penne
• 25 g ljutike
• 2 režnja češnjaka
• 50 g sušenih rajčica
• 150 g dimljeni losos
• Žlica namaza Rama SALTED
• 150 g mladog špinata
• 150 ml Rama Creme 31%
• Sol i papar po želji

  Rama - 3 Rama - 3 Foto: Rama

Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi da bude al dente.
2. Narežite ljutiku i češnjak na sitno, a sušene rajčice i dimljeni losos na trakice.
3. U tavi zagrijte namaz Rama SALTED pa na njemu dinstajte ljutiku i češnjak oko dvije minute pa im potom dodajte sušene rajčice i špinat. Dobro sve promiješajte i pustite neka se dinsta sve još dvije minute.
4. Zatim u tavu dodajte Rama Cremu 31% dobro sve promiješajte i kuhajte još ut 5 minuta dok se umak ne zgusne.
5. Na samom kraju dodajte dimljeni losos i tjesteninu. Sve skupa promiješajte i začinite po želji sa soli i paprom.

Novi standard u pripremi tjestenina i kolača

Osim Rama namaza, dobri pomagači u kuhinji su Rama Crema s 15% masnoće i Rama Crema s 31% masnoće. Idealne su za one koji izbjegavaju proizvode životinjskog podrijetla jer su 100% biljnog porijekla i ne sadrže palmino ulje.
Rama Crema s 15% masnoće pomoći će da kremaste juhe, umaci, složenci i tjestenine imaju bogatiji okus. Kombinirajte ju s Rama Buttery namazom u slasticama kao što su pite od prhkog tijesta od kojih ovoj s kombinacijom jabuka i vanilije nećete moći odoljeti.

RECEPT-Pita od jabuka s nadjevom od vanilije

Sastojci:
• 300 g glatkog brašna
• ½ žličice soli
• 6 g šećera
• 175 g Rama Buttery
• 9 ml hladne vode
• 1.5 kg jabuka
• 1 i pol čajna žličica cimeta
• sok jednog limuna
• 1.6 g vanilin šećera
• 3 jušne žlice glatkog brašna
• 1 jaje
• 200 ml Rama Crema 15%
• 1 mahune vanilije

Rama - 4 Rama - 4 Foto: Rama

Priprema
1. U zdjeli pomiješajte brašno sa soli i 4g šećera. Dodajte narezani hladni Rama biljni maslac i zamijesite tijesto.
2. Dok mijesite tijesto – dodavajte hladnu vodu, a zatim nastavite mijesiti dok ne dobijete ujednačenu konzistenciju.
3. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i stavite ga u hladnjak na sat vremena.
4. Jabuke narežite na kockice tako da budu veličine 1 cm, pospite ih preostalim šećerom i cimetom te prelijte limunovim sokom. Zatim dodajte vanilin šećer i 3 žlice glatkog brašna.
5. Sve dobro promiješajte i ostavite sa strane.
6. Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte ga na debljinu od 4 mm.
7. U lim za pečenje stavite pek papir, a na njega tijesto.
8. Zatim stavite jabuke, a na vrh trakice razvaljanog tijesta.
9. Premažite sve razmućenim jajetom i pecite 15 minuta na 220°C. Zatim smanjite temperaturu na 170°C i pecite još 45 minuta.
10. Ulijte 200 ml Rama Creme 15% u lonac, dodajte šećer i mahunu od vanilije.
11. Kuhajte dok se ne zgusne i ostavite da se ohladi.
12. Poslužite pitu od jabuka s nadjevom od vanilije.

Rama Crema s 31% masnoće za najfiniju pannacottu

Za slastice u kojoj vam je potrebna čvrsta kremasta struktura poput šlaga, krema za torte, mousseva i pannacotta tu je bez premca Rama Crema s 31% masnoće. Idealna je za kuhanje i tučenje i namijenjena je za pripremu svih vrsta deserata, od kolača i torti do voćnih salata i spomenutih mousseva, a mi vam donosimo recept za laganu pannacottu s bobičastim voćem – idealnu slasticu za ljetne tople dane.

RECEPT- Veganska panacotta s umakom od crvenog voća

Sastojci:
• 0.6 g agar agar
• 1.5 l Rama Crema 31%
• 180 g šećera
• 1.5 mahuna vanilije

Za umak od bobičastog voća:
• 300 g sezonskog bobičastog voća (jagode, maline, kupine…)
• 2 žlice šećera

Rama - 1 Rama - 1 Foto: Rama

Priprema:
1. Krenite s pripremom pannacotte. Rastopite agar agar u malo Rama Creme 31%.
2. Ostatak Rama Creme 31% pomiješajte s vanilijom i šećerom i dovedite do vrenja pa potom dodajte rastopljen agar agar, cijelo vrijeme miješajte te kuhajte nekoliko minuta te potom procijedite.
3. U čaše dodajte sloj mješavine pa ih stavite u hladnjak da se stisne.
4. Za to vrijeme napravite umak od bobičastog voća. Pomiješajte mješavinu bobičastog voća s dvije žlice šećera i zakuhajte do vrenja povremeno miješajući da dobijete umak pa pustite neka se malo ohladi.
5.Na ohlađeni sloj mješavine s Rama Cremom dodajte sloj umaka od crvenog voća i opet ostavite u hladnjaku neka se ohladi.
6. Ponavljajte postupak na isti način do vrha čaše.
7. Ukrasite na vrhu svježim bobičastim voćem i koricom naranče.


Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom RAMA po najvišim profesionalnim standardima.

 

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close