Na vašem blagdanskom stolu sigurno će se naći pokoja slastica, ako vam za to neće ostati puno vremena ili sa slasticama niste na "ti", ove jednostavne ideje pomoći će vam da desert ipak postane zvijezda uskrsnog stola.

Galerija Torta od stracciatelle s gnijezdima Makaroni kao cvijeće Torta od stracciatelle s gnijezdima +29 Lava cake iznenađenje

Dani prije blagdana znaju biti užurbani i hektični, toliko toga treba obaviti, počistiti ili nabaviti da bismo mogli neometano uživati u trenucima s obitelji. Ako si ne želite stvarati dodatne zadatke i stres, ponekad si malo morate i pomoći, a ovo bi mogla biti upravo ta pomoć, pogotovo ako vam priprema slastica nije jača strana.

Šareni makaroni mogu postati simpatična instalacija u središtu stola, a jednostavna torta od stracciatelle raskošna torta koju ste nakitili prigodnim čokoladnim jajima, samo ako u Lidlu uz sve potrebne namirnice kupite i nekoliko onih koje će vam poslužiti za ove jednostavne dekoracije.

1. Makaroni kao cvijeće

Makaroni veselih boja uvijek su rado viđen prizor na stolu, no poslužite li ih na ovakav način zaista ćete postići vau-efekt. Za naš buket od makarona koristili smo Deluxe premium makarone iz Lidlakoji dolaze u različitim bojama i smrznuti su pa su odlično poslužili ovoj svrsi.

Makaroni kao cvijeće Makaroni kao cvijeće Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Trebat će vam:

  • Vaza ili kantica za zalijevanje
  • 1 kutija Deluxe premium makarona
  • Štapići za ražnjiće
  • Svilene vrpce raznih boja

Izvadite makarone iz zamrzivača minimalno 20 minuta prije posluživanja. Zabodite štapić za ražnjić u kremu makarona i zavežite svilenu vrpcu u mašnicu odmah ispod kolačića - kao što možete vidjeti u našem videu.

Makaroni kao cvijeće Makaroni kao cvijeće Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Takve ''cvjetiće'' ili ''lizalice'' poslažite u vazu ili kanticu za zalijevanje cvijeća i stavite kao ukras na vaš blagdanski stol. Makaroni će taman doći na temperaturu koju trebaju kada se gosti krenu njima gostiti, ali vjerujte, prefini su i smrznuti.

2. Torta od stracciatelle s gnijezdima

Jednostavna torta može biti raskošna ako pustite mašti na volju. No, ovu našu jednostavnu, a efektnu dekoraciju može izvesti svatko, a u tome vam mogu pomoći i djeca. Jedino što morate izraditi sami je čokoladni ganache. Mi smo ga radili s čokoladom od 95 posto kakaa kako se ovim desertom ipak ne bismo preopteretili sa slatkim.

Torta od stracciatelle s gnijezdima Torta od stracciatelle s gnijezdima Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Trebat će vam:

Zagrijte slatko vrhnje i prelijte ga preko čokolade koju ste razlomili u zdjelici. Miješajte slastičarskom lopaticom dok se čokolada potpuno ne rastopi i dobijete gustu smjesu koju potom stavite u slastičarsku vrećicu i malo ohladite. Na dnu slastičarske vrećice odrežite vrh tako da bude manja rupica. Izvadite tortu iz zamrzivača i skinite papirnati omotač, stavite je na pladanj ili tanjur na kojem ćete je poslužiti i krenite.

Torta od stracciatelle s gnijezdima Torta od stracciatelle s gnijezdima Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Na torti, uz rub, napravite nekoliko gnijezda u koja smjestite čokoladna jaja, a u sredini složite nekoliko jaja da izgledaju nehajno pobacana i kao da su se razbila, a iz njih odšetali pilići. Prepolovite jaja i ukrasite stranice torte kako bi bila raskošna sa svih strana. U galeriji i našem videu pogledajte konačni rezultat.

3. Lava cake iznenađenje

I za kraj ne može biti jednostavnije. Prefini lava-kolačić koji se jede topao, ali ne vruć obogatit ćemo s još čokolade, odnosno s čokoladnim lizalicama i hrskavim čokoladnim jajima koja će razveseliti najmlađe.

Lava cake iznenađenje Lava cake iznenađenje Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Trebat će vam:

Ispecite čokoladni sufle prema uputama na kutiji, a kad je gotov, pustite neka se malo ohladi. Potom odrežite papirnati štapić od lizalice tako da ga ostane barem centimetar te ga zabodite u sredinu suflea. Lizalica će se lagano otapati i pretvarati ovaj sufle od tamne čokolade u pravu čokoladnu dekadenciju.

Lava cake iznenađenje Lava cake iznenađenje Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Druga dva ukrasite tako da na njima napravite gnijezdo s čokoladnim ganacheom i u gnijezdo stavite po nekoliko čokoladnih hrskavih jaja koja će padati u rastopljenu unutrašnjost kako ih budete jeli.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Lidl po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju