Redizajniraj, recikliraj i prenamjeni bio je glavni moto blogerice Jelene Ive Nikolić kod uređenja njezinog zagrebačkog stana. Zanimljivom kombinacijom retro i modernih detalja dobila je razigran prostor koji svima izmami osmijeh na lice

Jelena Iva Nikolić svoj stan pretvorila je u pravo malo kreativno carstvo. Gastro blogerica strastvena je zaljubljenica u kulinarstvo, a to se da naslutiti čim uđete u njezinu kuhinju. U njoj ni jedna ni jedna čaša, šačica ili tanjur ne služe isključivo kao ukras nego su uvijek u stalnoj uporabi.

Inspiracija za uređenje ovog prostora bili su lik i djelo meksičke slikarice Fride Kahlo čija se slika 'skriva' u starinskom zubarskog ormariću kojeg je Jelena preuredila u vitrinu za čaše.

Uobičajene kuhinjske pločice zamijenila je s tapetama. Njezinu odluku majstori nisu prihvatili s oduševljenjem, ali na kraju se ovaj potez pokazao kao odličan izbor. Jelena kaže kako tapete u kuhinji više nisu 'tabu', mnogi ih stavljaju na mjesto pločica i zatim prekrivaju kaljenim staklom.

Uobičajene kuhinjske pločice zamijenila je s tapetama.

KOMBINACIJA RETRO I MODERNIH DETALJA

Kuhinju krasi pregršt detalja, ali za nju je šarenilo uvijek dobro došlo, a na kočnicu treba stati tek ako vidite da vam ono guši prostor. Jedan od zanimljivih detalja je i zidni mlinac za kavu koji joj je u 'miraz' donio njezin bivši partner.

Kombiniranje retro i modernih detalja proteže se kroz čitav stan. Tako su vrata kupaonice ukrašena foto tapetom s likom Marilyn Monroe – pomalo glamurozan detalj potpuno usklađen sa zidovima kupaonice.

Neplanskim uređenjem Jelena se vodila i u dnevnom boravku. Tako u njemu možete naći staru škrinju, šareni kauč i domišljatu rasvjetu napravljenu iz velike boce koju je njezin susjed izbacio iz svog podruma. U nju je stavila LED lampice i pretvorila je u podnu lampu.

Jelena voli crtanje i šaranje u prostoru jer to stanu daje osobnost i u njega unosi veselje. Tako je na zidovima jedne spavaće sobe akrilnim bojama nacrtala ptice.

Po feng shui pravilima u dnevnom boravku dobro je imati ljubičastu i zlatnu boju pa je Jelena jedan zid ofarbala u ljubičastu boju i na njemu sama nacrtala zlatne detalje.
 

CRTAJTE I ŠARAJTE PO ZIDOVIMA

I druge prostorije ukrašene su crtežima. Jelena voli crtanje i šaranje u prostoru jer to stanu daje osobnost i u njega unosi veselje. Tako je na zidovima jedne spavaće sobe akrilnim bojama nacrtala ptice.

Druga spavaća soba mala je oaza njezine cimerice i prijateljice koju naziva ovisnicom o paletama. Naime, u sobi se nalaze krevet i kauč napravljen upravo iz paleta.

Još detalja o ovom razigranom zagrebačkom stanu možete pronaći u videu InMagazina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju