Najposebnije su blagdanske dekoracije one koje izradimo sami. Napraviti ih možete i s vješalicama koje samo treba dekorirati u blagdanskom ruhu.

Galerija Božićne dekoracija s vješalicama - 1 Božićne dekoracija s vješalicama - 9 Božićne dekoracija s vješalicama - 8 +6 Božićne dekoracija s vješalicama - 7

Advent je počeo, ali još uvijek je pravo prijeme za dekoriranje blagdanskog doma. Originalne ukase možete izraditi i pomoću običnih vješalica koje možete prekriti tkaninom s prigodnim motivom te na vješalicu (ili više njih) objesiti poklone.

Lijepo će izgledati i obična drvena ili metalna vješalica na koju ćete pomoću sitnih kvačica objesiti male darove.

Ako imate tanku metalnu vješalicu koju možete savinuti, pripremite baš efektni ukras u nekoliko jednostavnih koraka. Savinite vješalicu, obložite je nekim drugim materijalom, a za završni blagdanski touch, na vješalicu objesite lampice. 

Božićne dekoracija s vješalicama - 9 Božićne dekoracija s vješalicama - 9 (Foto: Living4media)

Vješalicu možete ukrasiti i s mahovinom, češerima i kuglicama za jelku, a zašto ne biste od metalnih vješalica složili na zidu cijelu jelku? Vješalice jednostavno objesite jednu na drugu i pričvrstite ih uz zid selotejpom te ukrasite kuglicama ili drugim najdražim ukrasima za bor.

Božićne dekoracija s vješalicama - 4 Božićne dekoracija s vješalicama - 4 (Foto: Living4media)

Ponekad je manje više, a blagdanska dekoracija s vješalicama je pravi dokaz za to. Ako nema prevše vremena i inspiracije, na vješalicu jednostavno stavite lampice. Rezultat će vas iznenaditi jer će izgledati poput skupog ukrasa kojega možemo kupiti u trgovinama s božićnim stvarčicama. 

Božićne dekoracija s vješalicama - 5 Božićne dekoracija s vješalicama - 5 (Foto: Living4media)

Ako imate drvene vješalice, zalijepite ih na drvenu pozadinu i napravite putokaze ljubavi kao na fotografiji. Sve što vam treba je nekoliko blagdanskih ukrasa, letvice i flomaster kojim ćete napisati navažnije božićne vrijednosti, poput dobrote, obitelji i zajedništva.

10 fotografija koje pokazuju kako šalice mogu postati blagdanski ukras Šalice kao blagdanske dekoracije - 1 Šalice kao blagdanske dekoracije - 4 Šalice kao blagdanske dekoracije - 10 +6 Šalice kao blagdanske dekoracije - 7

Bit će to slatke i drugačije dekoracije za vaš dom koje će sigurno privući pažnju ukućana i gostiju. Ideje za blagdansko ukrašavanje doma s vješalicama pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Božićne dekoracija s vješalicama - 7 Božićne dekoracija s vješalicama - 7 (Foto: Living4media)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju