Što je zajedničko Mili Kunis, Jane Seymour, Demi Moore, Elizabeth Berkley, Kate Bosworth, Jessici Cauffiel i Alice Eve? Jedna neobična sitnica na njihovu licu koja na prvi pogled i nije toliko očita

Galerija Slavne žene s dvije različite boje očiju - 7 Slavne žene s dvije različite boje očiju - 6 Slavne žene s dvije različite boje očiju - 5 +4 Alice Eve

Glumica Mila Kunis otkrila je da je dugo vremena bolovala od kronične upale šarenice, a posljedica toga je da joj oči nisu iste boje.

Godinama sam bila slijepa na jedno oko, a nitko to nije znao, rekla je Mila u jednom intervjuu. Nakon operacije glumica je progledala, ali diskoloracija je ostala, pa joj je lijevo oko smeđe, a desno zelenkaste boje.

Slika nije dostupna Slavne dame kojima je rečeno da moraju operirati nos, ali one su to odbile napraviti

Razlika u boji šarenice naziva se heterokromija, a ova pojava rezultat je viška ili manjka pigmenta melanina. Može biti nasljedna, posljedica genetskog mozaicizma te posljedica bolesti ili ozljede.

Slavne žene s dvije različite boje očiju - 8 Mila Kunis ima jedno zelenkasto oko, a drugo smeđe boje (Foto: Getty Images)

Postoje dvije vrste heterokromije, potpuna heterokromija kod koje je jedna šarenica drukčije boje od druge te parcijalna ili zonalna heterokromija kod koje je dio jedne šarenice drugačije boje od ostatka šarenice. Parcijalna ili zonalna heterokromija je mnogo rjeđa nego potpuna heterokromija.

Osim Mile Kunis, postoje i druge slavne žene s različitom bojom očiju koje smo izdvojili u fotogaleriji: Jane Seymour, Elizabeth Berkley, Kate Bosworth, Demi Moore, Jessica Cauffiel i Alice Eve.

Nekada se razlika u boji očiju smatrala tjelesnom manom, ali danas svi znamo da osobama samo daje poseban šarm, a svatko tko se zagleda u njihove oči barem na trenutak će se začuditi.

Pogledajte i koje se slavne dame u privatno vrijeme ne zamaraju savjetima stilista:

Kad nema stilista: Slavne dame koje u slobodno vrijeme ne razmišljaju o modi Eva Mendes Natalie Portman Julia Roberts +5 Drew Barrymore
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju