Sezona dodjela nagrada upravo je na vrhuncu i poznate dame pojavljuju se na crvenim tepisima u svojim najglamuroznijim izdanjima. Kao i obično, na crvenim tepisima ne nedostaje haljina s dubokim dekolteom. Upravo je kod modela haljina s dubokim dekolteom vrlo važno pripaziti na kroj kako bi završni dojam bio dobar.

Galerija Jennifer Aniston na dodjeli nagrada SAG Cate Blanchett na dodjeli nagrade BAFTA 2019. Lady Gaga na dodjeli nagrada SAG +11 Priyanka Chopra

Idealan primjer za to koliko pogrešan kroj utječe na završni dojam je haljina koju je Salma Hayek odjenula za dodjelu kazališnih nagrada novina Evening Stanard 2015. godine.

Predivna glumica za tu je prigodu odabrala bijelu haljinu modne kuće Alexander McQueen koja je laskala njezinoj figuri, ali ne i dekolteu.

S druge strane, crvena haljina Narcisa Rodrigueza u kojoj se 2003. pojavila na dodjeli Zlatnih globusa do danas se pamti kao jedna od najboljih koje je odjenula tijekom svoje karijere.

Salma Hayek na dodjeli nagrada Evening Standard 2015. (lijevo) i dodjeli Zlatnih globusa 2003. (desno) Salma Hayek na dodjeli nagrada Evening Standard 2015. (lijevo) i dodjeli Zlatnih globusa 2003. (desno) (Foto: Guliver Images/Profimedia)

Bila je to važna godina za mene jer sam bila nominirana za Zlatni globus i željela sam nositi nešto fantastično, ali mudri Narciso uvjerio me da moram ići na jednostavnost i odabrati boju koja predstavlja moj duh. I napravio je najjednostavniju, ali najljepšu crvenu haljinu. Način na koji mi je objasnio svoj pristup i viziju dao mi je samopouzdanja da iznesem haljinu. Volim tu haljinu i volim ljubav s kojom je napravljena. Mogla sam osjetiti Narcisovu ljubav koja dopire iz nje, opisala je Salma svoje legendarno modno izdanje.

Salma Hayek u haljini Narcisa Rodrigueza Salma Hayek u haljini Narcisa Rodrigueza (Foto: Afp)

Za razliku od bijele haljine, ova haljina pristajala joj je kao salivena, u potpunosti je laskala njezinoj figuri pješčanog sata i na prvi pogled je jasno kako je i na području dekoltea krojena besprijekorno. To je još jedan dokaz kako haljine s dekolteom ne moraju prelaziti granicu dobrog ukusa.

Kada je u pitanju domaća scena, najpoznatija haljina s dubokim dekolteom definitivno je ona koju je na izboru za Miss Hrvatske 2000. godine nosila Vlatka Pokos.

Vlatka Pokos 2000. godine Vlatka Pokos 2000. godine (Foto: Goran Sebelic/Cropix)

Kultnu kreaciju njemačkog brenda Strenesse kupila je u Heruc galeriji i zaljubila se u nju na prvi pogled. Nakon što su takve duboke dekoltee nosile Jennifer Lopez i Inés Sastre, mislila sam da je to sad već normalizirano, pa da je vrijeme da i netko u Hrvatskoj to nosi. Meni je prodavačica, kada sam kupovala haljinu, sugerirala da zatvorim dekolte, rekla sam joj da mi to ne pada na pamet, pa u tome je poanta!

Očito je ona procijenila da je to previše šokantno. Inače ne volim prepravljati odjeću. Ako je nešto dizajnirano i krojeno na određeni način, to tako mora biti, ne možete pretvarati u nešto drugo jer to nikad ne ispadne dobro. Drugo, sviđala mi se ideja da nosim takvu dekoltiranu haljinu. I tako sam odlučila kupiti tu haljinu koja je izazvala veliki skandal, meni je smiješno da je to skandal, ali da, izazvala je veliku pozornost, otkrila nam je Vlatka, koja smatra da na elegantnoj toaleti ništa nije bilo vulgarno niti prenaglašeno.

Zavirite u našu galeriju i pogledajte još izdanja slavnih dama u haljinama s primjerenim i dobro krojenim dekolteom.

Nicole Kidman na dodjeli nagrade BAFTA Nicole Kidman na dodjeli nagrade BAFTA (Foto: Guliver Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju