Kratka kosa je popularan izbor frizure kod oba spola. Ona je jednostavnija za održavanje od duge kose – a pogotovo u ljetnim mjesecima.

Galerija Na početku glazbene karijere i Franka Batelić imala je kratku kosu I Severina je probala kratku kosu Ivana Banfić u 90-ima je nosila kratku kosu +2 Zrinka Cvitešić

Neke dame nikada se ne bi odlučile za skraćivanje svojih dugih uvojaka, dok druge obožavaju kratke frizure.

Žene se odlučuju na kratku frizuru kada žele osvježiti svoj izgled, ali i vizualno pomladiti lice. Na raspolaganju su vam različite vrste kratkih frizurat, od strogog buzz cuta do razigranog pixieja.

Ljupka Gojić Mikić poznata je po svojoj dugoj lijepoj kosi Ljupka Gojić Mikić poznata je po svojoj dugoj lijepoj kosi (Foto: Biljana Blivajs/Cropix)

Duga lijepa kosa prepoznatljivi je znak hrvatske manekenke i poduzetnice Ljupke Gojić Mikić. Ona je u svojoj plodonosnoj karijeri u industriji ljepote reklamirale brojne brendove, a bila je i zaštitno lice jedne poznate marke šampona za kosu.

Rijetki se pak sjećaju da je u 2016. godini napravila rez i dramatično skratila svoje uvojke. Potez je to koji se danas može vidjeti tek na njezinu Instagramu, na kojemu je prati više od 100 tisuća obožavatelja.

Dugi uvojci danas su prepoznatljiva karakteristika Franke Batelić. No hrvatska pjevačica na početku svoje karijere imala je kratku frizuru koje se sjećaju samo njezini najveći obožavatelji.

Tko su sve slavne Hrvatice koje su eksperimentirale s kratkim frizurama, iako danas imaju dugu kosu, otkrijte u našoj fotogaleriji na početku teksta.

I Severina je probala kratku kosu I Severina je probala kratku kosu (Foto: Darko Tomas / Paun Paunovic/Cropix)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju