Dame starije od 50 godina trebale bi nositi „pristojne“ suknje i haljine s porubom do koljena ili malo ispod njega. Pravilo je to odijevanja koje se slijedilo dugi niz godina. Srećom, ono više ne vrijedi što potvrđuju i ove slavne dame iz naše fotogalerije.

Galerija Mini suknje i haljine nisu rezervirane samo za mlade djevojke Christie Brinkley, 70, u mini haljini u New Yorku 2019. Christie Brinkley, 70 godina +5 Christie Brinkley, 70, u mini haljini u New Yorku 2017.

Christie Brinkley obožava nositi odjevne komade koje naglašavaju njezinu ženstvenu figuru. Iako je nedavno proslavila 70-i rođendan, ne libi se odijevati mini haljine i suknje.

Baš i kao i u danima najveće slave u osamdesetim godinama prošlog stoljeća kada je krasila naslovnicu Sports Illustrateda i drugih sličnih magazina američka manekenka i poduzetnica i dalje oduzima dah – bez obzira nosi li traperice ili kratku haljinu.

Christie Brinkley, 70, u mini haljini u New Yorku 2017. Christie Brinkley, 70, u mini haljini u New Yorku 2017. (Foto: Profimedia)

Mini haljina obilježila je život i karijeru Sharon Stone. Bijeli model kostimografkinje Ellen Mirojnick koji je glumica nosila u filmu Sirove strasti iz 1993. godine, katapultirao ju je u središte svjetskog interesa.

Američka glumica ne odriče se ovoga komada ni tri desetljeća kasnije – i dalje ga rado nosi na crvenom tepihu i pozornici.

Sharon Stone izgledala je fantastično na dodjeli nagrada GQ 2019. godine Sharon Stone izgledala je fantastično na dodjeli nagrada GQ 2019. godine (Foto: Profimedia)

Ljubiteljica mini komada je i američka dizajnerica kineskih korijena Vera Wang koja najradije nosi vlastite kreacije. Samouvjereno pozira u mikro haljinama i minicama te cipelama visokih potpetica i sa 74 godine.

Koje to slavne žene nose mini suknje i haljine i u trećoj životnoj dobi, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Vera Wang, 74, na dodjeli nagrada CDFA 2022. godine Vera Wang, 74, na dodjeli nagrada CDFA 2022. godine (Foto: Profimedia)

Izgledaju bolje nego ikad prije: Slavne dame koje plijene pažnju u trećoj životnoj dobi Oprah Winfrey bila je žrtva jo-jo dijeta Oprah Winfrey danas izgleda fantastično Jamie Lee Curtis izgleda fantastično sa 65 godina +4 Helen Mirren izgleda mrak sa 78 godina

10 slavnih žena iznad 50 koje imaju stil za čistu peticu Modna zdanja slavnih dama odličan su izvor modne inspiracije Tracee Ellis Ross Michelle Obama +7 Julia Roberts

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju