Dojenje nije nimalo lak zadatak, a posebno izazovno može postati kada niste kod kuće. Bebe i tada moraju jesti, ali, nažalost, u situacijama kada odluče nahraniti dijete u javnosti žene često dobiju osuđujuće poglede, zbog čega se odlučuju skrivati. Sjedaju u automobil, traže skrivenu lokaciju u parku, ulaze u garderobe, javne toalete…

Galerija Gisele Bündchen Karolina Kurkova Pink +4 Thandie Newton

Srećom, sve se više radi na normaliziranju dojenja u javnosti, zbog čega i žene postaju hrabrije. I neke slavne mame pomažu u ovom procesu tako da javno govore o dojenju, a na svojim društvenim mrežama redovito dijele fotografije na kojima doje kako bi pokazale da se ne radi o nečemu zbog čega se žene moraju skrivati.

Olivia Wilde

Olivia Wilde nikad nije bila sramežljiva kada je u pitanju dojenje. Još je 2014. godine pozirala za Glamour dok je dojila tada tromjesečnog sina Otisa.

Biti snimljena s njim je savršeno jer nijedan moj portret u ovom trenutku nije potpun ako na njemu nije prikazan i moj identitet majke, rekla je tada i dodala kako je dojenje najprirodnija stvar na svijetu.

Dvije godine kasnije opet je dala javnu podršku dojenju kada je objavila fotografiju na kojoj doji kćer Daisy. Nikad ne podcjenjujte moć žene, napisala je.

Gisele Bündchen

Supermodel Gisele Bündchen pokazala je kako izgleda multitasking kada si mama kada je na društvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj doji svoju kćer dok je ekipa oko nje dotjeruje za snimanje.

Gisele Bündchen Gisele Bündchen (Foto: Profimedia)

Karolina Kurkova

Manekenka Karolina Kurkova svojim je sljedbenicima na Instagramu progovorila o tome kako dojenje za nju nije bilo jednostavno, a s njom su se poistovjetile brojne mame kojima dojenje nije nimalo lako. Potaknula je druge žene da podijele svoje fotografije na kojima doje.

Karolina Kurkova Karolina Kurkova (Foto: Profimedia)

Pink

Pjevačica Pink na Instagramu je svojedobno objavila fotografiju na kojoj hoda u prirodi i doji.

Pješačenje nas čini žednima,
napisala je pjevačica, koja je ispod fotografije pozvala i na normaliziranje dojenja.

Pink Pink (Foto: Profimedia)

Thandie Newton

Glumica je prije nekoliko godina ponosno podijelila fotografiju na kojoj doji svog sinčića Bookera napisavši: "Savršena sreća. Ovo je ono za što je moje tijelo stvoreno. A ostalo je moj izbor", te je dodala hešteg sloboda.

Thandie Newton Thandie Newton (Foto: Profimedia)

Tamara Ecclestone

Među najglasnijim zagovornicima dojenja je i Tamara Ecclestone, koja je svojedobno izjavila kako je to najprirodnija stvar koju majka može učiniti i da ne razumije kako dojenje kod ljudi može izazivati bijes.

Zašto bi mamama moralo biti neugodno hraniti svoje dijete u javnosti? Volim što je moje tijelo može njegovati na način koji smatram nevjerojatnim, rekla je o dojenju kćerkice.

Tamara Ecclestone Tamara Ecclestone (Foto: Profimedia)

Alyssa Milano

Prilikom gostovanja u jednom televizijskom showu glumica je vodila žestoku raspravu oko dojenja.

Biološki, one (grudi) nisu stvorene za seksualne stvari. U to smo ih mi pretvorili. Sretni ste što mi beba nije ovdje jer bih je podojila u vašoj emisiji, rekla je voditeljici.

Alyssa Milano Alyssa Milano (Foto: Profimedia)

Emily Ratajkowski

Otkad je rodila na ljeto prošle godine, Emily Ratajkowski ponosno dijeli fotografije na kojima doji svoju bebu.

Dojenje Dojenje kao valuta "biti dobra mama" - Molim vas, prestanite s tim

Ako se čini da uvijek dojim, to je zato što dojim, napisala je ispod jedne od fotografija objavljenih na Instagramu.

Emily Ratajkowski Emily Ratajkowski (Foto: Profimedia)

Rosie Huntington-Whiteley

Manekenka je također jedna od slavnih dama koja je fotografiju na kojoj doji odlučila podijeliti s pratiteljima na Instagramu. S njih više od 15 milijuna podijelila je dragocjeni trenutak koji dijeli sa svojom kćerkicom, a objava je prikupila više od 700 tisuća lajkova.

Rosie Huntington Whiteley Rosie Huntington Whiteley (Foto: Profimedia)

Ashley Graham

Model i majka troje djece, Ashley Graham, na Instagramu redovito dijeli fotografije na kojima doji, a o dojenju redovito priča i u javnosti.

Slika nije dostupna Štrajk dojenja: Što je, zašto se događa i kako ga prepoznati?

S onima koji je napadaju obračunava se i putem društvenih mreža. Videom objavljenim na TikToku svima koji je napadaju poručila je da se neće ispričavati zato što hrani svoje dijete.

Osim toga, ako to ne učinim, grudi me bole, dodala je.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju