Život se odvija vlastitim tempom, a ciljevi i planovi koje smo si zacrtali, često postanu tek puka natuknica na kakvom popisu. Doista nije lako biti pojedinac u današnjem društvu, ponajviše zbog očekivanja okoline i nametnutog „reda“ kojim život „treba“ teći…

Galerija Žene koje su se ostvarile tek kasnije u životu Žene koje su se ostvarile tek kasnije u životu Žene koje su se ostvarile tek kasnije u životu +4 Viola Davis prvi je put nominirana za Oscara u četrdesetima

Na kraju srednje škole ili na početku fakulteta mladi, ambiciozni ljudi planiraju definirati cijeli svoj život u dvadesetima. Zamišljaju kako će u tridesetima već biti profesionalci u poslu, biti u sretnom braku, imati djecu, ušteđevinu, prelijepu kuću s vrtom i zlatnog retrivera – baš kao što gledamo u holivudskim filmovima.

Međutim, život ponekad presloži kockice i nametne neki svoj poredak. Fakultet – posao – ozbiljna veza – brak – kuća – djeca, red je koji ne upali baš svima. I to bi trebalo biti sasvim u redu jer je uvijek pravo vrijeme za uspjeh.

To dokazuju i brojne poznate žene koju su se ostvarile kasnije u životu. One su pravi dokaz da nikad nije kasno za uživanje u životu, a u nastavku možete provjerite koje su to dame najveća životna inspiracija.

1. Sofia Vergara

Sofia je s 21 godinom bila samohrana majka jednog djeteta. Dok je odgajala svog dina odustala je od glumačkih angažmana i modelinga pa nigdje nije ostavila trag. Tek je u 37. godini života dobila ulogu Glorije Pritchett u Modernoj obitelji, koja ju je katapultirala u svjetsku slavu. Ubrzo je postala jedna od najbolje plaćenih glumica na svijetu. Ljubav je pronašla tek u 40-oj, ali njen brak s Joeom Manganiellom nije potrajao. Razveli su se prošle godine.

Žene koje su se ostvarile tek kasnije u životu Sofia Vergara (Foto: Profimedia)

2. Vera Vang

Iako je u nježnim godinama bila novinarka, modna urednica i umjetnička klizačica, Vera Wang je s dizajnom počela koketirati tek u 40-im godinama. To je bio trenutak po kojemu je sad svi prepoznaju, a nije trebalo dugo vremena da se istakne kao jedno od najvećih lica u modi općenito, a posebno kad govorimo o vjenčanjima. Vera nam pokazuje da karijera koju smo započeli u dvadesetima ne mora nužno odrediti naš život.

Žene koje su se ostvarile tek kasnije u životu Iako je u nježnim godinama bila novinarka, modna urednica i umjetnička klizačica, Vera Wang je s dizajnom počela koketirati tek u 40-im godinama (Foto: Profimedia)

3. Julia Child

Jeste li znali da je Julia počela kuhati tek u 40-im godinama? Poznata kuharica, spisateljica i televizijska ličnost donijela je francusku kuhinju u SAD i tako postala važno lice kad govorimo o kulinarskih emisijama. Julia je bila ispred svog vremena, a na njezinim temeljima počivaju emisije sličnog formata kakve gledamo i danas.

Žene koje su se ostvarile tek kasnije u životu Poznata kuharica, spisateljica i televizijska ličnost Julia Child (Foto: Profimedia)

4. Nancy Pelosi

Američka političarka i bivša predsjednica Zastupničkog doma Sjedinjenih Država također je vrhunac svoje karijere doživjela u nešto zrelijim godinama. Kad je izabrana je u Kongres imala je 47 godina, a kada je izabrana za predsjednicu Doma imala je 67 godina. Sve dotad Nancy je bila kod kuće i brinula o svoje petero djece. Čekala je da joj djeca odrastu kako bi mogla ostvariti svoje snove – a na kraju je to i učinila.

Žene koje su se ostvarile tek kasnije u životu Nancy Pelosi je čekala da djeca odrastu kako bi se mogla baviti politikom (Foto: Profimedia)

5. Viola Davis

Viola je studirala na prestižnom Julliardu i stvorila je značajan opus tijekom svoje karijere, međutim, nije ostavila pravi trag na filmu sve dok nije zakoračila u svoje 40-e. U srednjim četrdesetima dobila je svoju prvu nominaciju za Oscara, a nakon toga je osvojila još dva kipića za najbolju glumicu. međutim, tek je u pedesetima doživjela prepoznatljivost, i to nakon uloge u seriji Kako se izvući s ubojstvom. Tada je postala prva afroamerička glumica koja je osvojila Emmyja za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji.

Žene koje su se ostvarile tek kasnije u životu Viola Davis prvi je put nominirana za Oscara u četrdesetima (Foto: Profimedia)

6. J.K. Rowling

Imala je 30 godina kad je bila samohrana majka dvoje djece, klinički depresivna i ovisna o državnoj socijalnoj pomoći. U najmračnijem tunelu svog života je samo – počela pisati, a sve ostalo je povijest. Danas je jedna od najbolje plaćenih autorica svih vremena, a njezino ime prepoznaju baš svi.

Žene koje su se ostvarile tek kasnije u životu J.K. Rowling bila je na životnom dnu kad je počela pisati i postala najpoznatija autorica na svijetu (Foto: Profimedia)

7. Kerry Washington

Poznata američka glumica imala je neke angažmane, ali niti jedan ju nije proslavio u onoj mjeri u kojoj je zaslužila. Tek u sredini tridesetih godina dobila je ulogu koja je je plasirala ravno u glumački vrh. Bila je to uloga Olivie Pope u hitu Scandal, a mnogi će se složiti da je Shonda Rimes stvorila doista osebujan lik.

  Žene koje su se ostvarile tek kasnije u životu Kerry Washington tek je u sredini tridesetih godina dobila ulogu koja je je plasirala ravno u glumački vrh (Foto: Profimedia)

Izgledaju bolje nego ikad prije: Slavne dame koje plijene pažnju u trećoj životnoj dobi Oprah Winfrey bila je žrtva jo-jo dijeta Oprah Winfrey danas izgleda fantastično Jamie Lee Curtis izgleda fantastično sa 65 godina +4 Helen Mirren izgleda mrak sa 78 godina "Nisam zainteresirana za to": 10 slavnih žena koje (više) ne žele brak Slavne žene koje ne žele brak - 11 Slavne žene koje ne žele brak - 1 Slavne žene koje ne žele brak - 10 +7 Slavne žene koje ne žele brak - 9

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju