Jedna on najpopularnijih, najupečatljivijih i najsvestranijih frizura definitivno je bob i sve njegove verzije. Nosi se ravni i kovrčavi bob, dužine do čeljusti, usana, jagodica.

Galerija Margot Robbie Jennifer Lopez Cate Blanchett +6 Regina King

Bob je kroz povijest bio frizura jakih žena. Sve do Prvog svjetskog rata žene su imale tendenciju nositi dugu kosu, a onda se sve češće pojavljivao bob. Do sredine 1920-ih postao je dominantna ženska fizura u zapadnog svijetu, a žene su ga kao i danas nosile na različite načine. Postao je savršena frizura tog vremena i simbol slobode.

Kao i svaki trend u jednom trenutku bob je iščeznuo i opet ga je nadvladala duga kosa. Međutim, vraćao se, a u sa svakim povratkom dobivao je neke nove verzije. Kako su godine prolazile, postajao je manje strog.

Izmjenjivale su se faze velike popularnosti boba i one u kojima je bio samo jedna od potencijalnih frizura.

Za neke žene bob je postao jedina frizura koju nose, a jedna od njih je i glavna urednica Voguea Anna Wintour.

Bob frizura Pariški bob: Verzija omiljene frizure s kojom želimo uštetati u ljeto

Danas je bob na vrhuncu popularnosti i gledamo ga u svim oblicima i dužinama, a obožavaju ga i brojne slavne dame zbog čega je čest prizor na crvenim tepisima.

Upravo nam frizure slavnih dama često služe kao izvor inspiracije prije odlaska u frizerski salon, a kada nose bob frizuru izgledaju posebno dobro.

U našoj galeriji zato smo izdvojili deset slavnih dama koje su u nekom trenutku svog života nosile fantastične bob frizure, a koje će vas možda potaknuti na proljetnu promjenu.

Emma Stone Emma Stone (Foto: Profimedia)

Taylor LaShae Taylor LaShae (Foto: Profimedia)

Jennifer Lawrence Jennifer Lawrence (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju