Charlize Theron u više je prilike svoju mamu Gerdu Jacobu Alettu Maritz povela na crveni tepih. Oskarovka je vrlo vezana uz majku, a veže ih i teška obiteljska priča koja je kulminirala jedne večeri kada je Gerda u samoobrani ubila svoga supruga i Charlizinog oca, Charlesa Therona.

Galerija Charlize Theron s mamom Gerdom na crvenom tepihu - 3 Charlize Theron s mamom Gerdom na crvenom tepihu - 4 Charlize Theron s mamom Gerdom na crvenom tepihu - 2 +12 Charlize Theron svoju mamu Gerdu često vodi na crveni tepih

Otac Charlize Theron bio je alkoholičar, a iako nikada nije fizički zlostavljao kćer, bio je verbalni zlostavljač zbog čega je obiteljska situacija bila dosta nezdrava. Jedne večeri, 21. lipnja 1991., kada je Charlize bilo 15 godina, njezin otac došao je kući u alkoholiziranom stanju te zaprijetio da će ih obje ubiti.

Charlize Theron s mamom Gerdom na crvenom tepihu - 5 Charlize Theron svoju mamu Gerdu često vodi na crveni tepih (Foto: Profimedia)

Zapucao je u vrata Charlizine spavaće sobe i za njezinu majku to je bilo dovoljno da i sama zapuca u supruga kako bi zaštitila kćer te ga je usmrtila. U Južnoj Africi dozvoljeno je držanje oružja i ima ga gotovo svako kućanstvo, kako je jednom prilikom otkrila Theron u intervjuu za ABC News.

Charlize Theron s mamom Gerdom na crvenom tepihu - 4 Charlize Theron jako je bliska sa svojom majkom Gerdom Maritz (Foto: Profimedia)

Da se moja kći nađe u istoj situaciji, i ja bih učinila isto, kazala je glumica tada za ABC News. Protiv Gerde Maritz nakon istrage nije podignuta optužnica budući da je supruga ubila u samoobrani.
Obiteljska tragedija Charlize je još više povezala s majkom s kojom je i danas vrlo bliska te žive blizu jedna drugoj, a Gerda je i gotovo ravnopravna s kćeri u odgoju Charlizine djece.

Eva Longoria s mamom Evom Ellom na crvenom tepihu Eva Longoria s mamom Evom Ellom na crvenom tepihu (Foto: Profimedia)

I druge slavne glumice i pjevačice poput Eve Longorije, Blake Lively i Selene Gomez na crvenom tepihu pozirale su sa svojim mamama. Za oskarovku Gwyneth Paltrow to je došlo još i "prirodnije" jer je i njezina majka Blythe Danner poznata glumica.

Gwyneth Paltrow s mamom Blythe Danner na crvenom tepihu Gwyneth Paltrow s mamom Blythe Danner na crvenom tepihu (Foto: Profimedia)

Glumica Florence Pugh otišla je i korak, odnosno generaciju dalje pa je na crveni tepih Venecijanskog filmskog festivala lani došla s bakom. Fotografije 10 slavnih žena s mamama na crvenom tepihu pogledajte u galeriji na početku teksta.

Selena Gomez s mamom Mandy na crvenom tepihu Selena Gomez s mamom Mandy na crvenom tepihu (Foto: Profimedia)

Kakve kraljice! Holivudske dive koje se ne srame pokazati svoje bore i sijedu kosu na crvenom tepihu Helen Mirren i Andie MacDowell u Cannesu 2022. godine - 8 Helen Mirren i Andie MacDowell u Cannesu 2022. godine - 4 Helen Mirren i Andie MacDowell u Cannesu 2022. godine - 1 +4 Helen Mirren i Andie MacDowell u Cannesu 2022. godine - 3

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju