Često raspravljamo nametnutim standardima ljepote u svijetu zabavne industrije i na koji način oni utječu na samopouzdanje slavnih žena koje se odupiru starenju uz pomoć raznih estetskih korekcija. Međutim, jesu li ti isti standardi ostavili traga i među poznatim muškarcima?

Galerija Norman Reedus Benicio Del Toro Jude Law 1993. godine i danas +5 John Travolta napokon je obrijao glavu i ne skriva ćelavost

Definitivno da, sudeći prema broju slavnih frajera koji se također podvrgavaju korekcijama, brišu bore filerima ili pak pokušavaju na sve načine sakriti ćelavost.

Primjerice, John Travolta godinama je bio predmet internetskih šala ne zbog toga što je ćelavio, nego zato što je to uporno pokušavao zakamuflirati vlasuljama, raznim umecima i sprejevima za popunjavanje kose.

John Travolta napokon je obrijao glavu i ne skriva ćelavost John Travolta napokon je obrijao glavu i ne skriva ćelavost (Foto: Profimedia/Guliver Images)

Onda je u siječnju 2019. godine Travolta šokirao svijet kada je na Instagramu pokazao obrijanu glavu. Kako je sam priznao, brijanje je bila neočekivana i brza novogodišnja odluka, a njegovi obožavatelji imali su samo riječi hvale za taj potez.

Napokon izgleda opuštenije i sretnije, jedan je od komentara ispod fotografije s kćerkom Ellom na kojoj je prvi put pokazao novu frizuru.
Nije Travolta jedini slavni muškarac koji se dugo borio pritiskom skrivanja ćelavosti, a oni koji nikad nisu previše marili za to definitivno su manjina.

John Travolta nekad i sad John Travolta nekad i sad (Foto: Profimedia)

Engleski glumac Jude Law pripada potonjoj skupini. Jude je već u mladim danima imao vrlo visoke zaliske i bilo je jasno kako u ozbiljne godine definitivno neće ući s gustom kosom. I dok su mu za razne filmske uloge popunjavali kosu umecima, privatno je ovaj 50-godišnjak uvijek bio ležeran po tom pitanju i nije se opterećivao ćelavljenjem.

Jude Law 1993. godine i danas Jude Law 1993. godine i danas (Foto: Profimedia/Guliver Images)

Gluma je čudan biznis. Pričam ovo iz muške perspektive koja je u potpunosti drugačija od ženske. S 20 godina nađeš se u minskom polju. S 30 godina možeš se malo opustiti i reći: Dobro je, preživio sam. Onda napokon dođeš u 40-e i uloge koje dobivaš su drugačije, imaju više dubine i ne moraš više biti zlatan dečko ili imati ljepotu mladosti. Divno je osjećati se ovako ugodno. Osjećam se dobro u svojoj koži i uživam u ovom desetljeću života, kazao je Jude u intervjuu za talijanski magazin iO Donna.

Popis koji je (ne)moguće složiti: 20 najljepših holivudskih glumaca današnjice George Clooney Tom Hardy Gerard Butler +16 Bradley Cooper

Opušten je i Norman Reedus, zvijezda serije The Walking Dead. Ovaj glumac nikada nije bio tip muškarca koji previše mari za svoj imidž ili izgled.

Norman Reedus na početku karijere Norman Reedus na početku karijere (Foto: Guliver Images)

Primjerice, na setu spomenute serije koja ga je pretvorila u globalnu zvijezdu uvijek je bio jedini glumac koji je kostimografe i šminkere stalno tražio da ga što više uvaljaju u blato.

Nikad mi nije bilo dosta blata, želio sam izgledati kao da stvarno živim u šumi, našalio se jednom prilikom.

Norman Reedus 2022. Norman Reedus 2022. (Foto: Guliver Images)

Slavni oskarovac Benicio Del Toro također je jedan od slavnih muškaraca koji se izvan seta nimalo ne opterećuju svojim izgledom. Benicio stari opušteno i bez pritiska.

Benicio Del Toro Benicio Del Toro (Foto: Profimedia/Guliver Images)

Baš kao i Al Pacino, jedna od najvećih holivudskih legendi svih vremena.

Al Pacino Al Pacino (Foto: Profimedia)

Al Pacino (u društvu Mickeyja Rourkea) Al Pacino (u društvu Mickeyja Rourkea) (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju