Vrijeme ostavlja trag na koži, malo po malo nastaju nevidljiva oštećenja: razina hidratacije se smanjuje, barijera kože je oslabljena, a oštećenja uzrokovana oksidacijom se nakupljaju. Vichy je za razvoj novog proizvoda postavio izazov i pitanje - možemo li njegom usporiti starenje kože?

Potaknut novim znanstvenim spoznajama na području ekspozoma (exposome) i filozofijom sporog pokreta i načina života, Vichy je razvio novi proizvod Slow Age. To je prva Vichy dnevna njega koja djeluje na znakove starenja kože u nastajanju. Tri snažna aktivna sastojka objedinjena su u dnevnoj njezi sa SPF 25: ekstrakt korijena bajkalske kapice antioksidacijskog djelovanja, probiotički sastojak bifidus koji jača barijeru kože i Vichy mineralizirana termalna voda, zajedno za vidljivu promjenu predvidljivog tijeka starenja kože.

USPORITE ŽIVOTNI TEMPO I STARENJE KOŽE
Oslovljavajući bit problema modernog života, Slow pokret, filozofija sporog načina života, ima za cilj osloboditi nas prezauzetog, štetnog načina života; potiče nas da iskoristimo svoje vrijeme najbolje što možemo i naučimo uživati u trenutku. Ukratko, dobra je i za naše mentalno i tjelesno zdravlje, kao i za našu kožu.

Na temelju mnoštva dokaza koji ga podupiru, Vichy se bori za koncept Slow pokreta - protiv znakova vremena. Slow Age je prvi Vichy proizvod za dnevnu njegu koji ciljano djeluje protiv znakova starenja kože u nastajanju. Na temelju 9 godina istraživanja, Laboratoriji Vichy identificirali su fenomene koji svakodnevno djeluju na starenje kože prije stadija vidljivih znakova starenja i koji se gomilaju pod utjecajem okoliša (UV zračenja, zagađenja), emocija (stresa, umora) i stila života.

Tako nazvani proces silent ageing znači da se znakovi starenja stvaraju mnogo prije negoli ih možemo primijetiti na koži. To je otkriće dovelo do stvaranja proizvoda Slow Âge, koji djeluje na znakove starenja prije njihove vidljivosti na površini kože.

EKSPOZOM (EXPOSOME) I STARENJE KOŽE
Posljednjih desetak godina, točnije od 2005. godine profesor Christopher Wild, predstavio je novi koncept u kojem se naglašava obostrani utjecaj unutrašnjih i vanjskih čimbenika u procesu starenja kože, jednim imenom naziva se EKSPOZOM (EXPOSOME). Koncept ekspozoma predstavlja holistički pristup i pogled općenito na zdravlje, uključujući naravno i kožu. Ekspozom predstavlja kumulativnu mjeru utjecaja vanjskih čimbenika i posljedičnih bioloških odgovora i podrazumijeva skupni utjecaj:

- okoline (UV zračenje, zagađenje, vlaga),
- načina života (umor, stres),
- dijeta,
- ostalih formi navika (pušenje),
- endogenih procesa – koji se odvijaju unutar našeg organizma,
odnosno posljedice njihovog djelovanja na kožu.


Ekspozom je dakle holistički pristup kojim se sveobuhvatno procjenjuje utjecaj na naše zdravlje, konkretno kožu, svega što nije genetska predispozicija. Vichy je prva kozmetička robna marka koja uključuje u svoja istraživanja novi znanstveni teritorij ekpozoma. Naime samo 20 posto starenja kože je posljedica genetskih čimbenika, stoga je jako bitno za prevenciju starenja kože, da upoznamo i djelujemo na ostalih 80 posto vanjskih čimbenika koji utječu na starenje kože, a obuhvaća ih ekspozom.


SNAGA 3 AKTIVNA SASTOJKA, INSPIRIRANA PRIRODOM POZNATA PO SVOJIM BLAGOTVORNIM SVOJSTVIMA
Slow Age je jedinstvena formulacija obogaćena ekstraktom korijena bajkalske kapice poznate po antioksidativnim svojstvima, probiotičkim sastojkom bifidus koji jača barijeru kože i Vichy mineralizirane termalne vode, obogaćene s 15 dragocjenih minerala.

Između tisuća vrsta biljaka u Kini, Laboratoriji Vichy odabrali su jedan. Na prvi pogled, može se učiniti da je to samo još jedan običan cvijet. No ni pretjerana izloženost sunčevim zrakama ni ekstremna hladnoća, tipična za pokrajinu Shaanxi, ne mogu utjecati na ovaj cvijet. On crpi snagu iz svog korijena, kojeg lokalno stanovništvo naziva zlatnim korijenom. U uporabi već 2.000 godina, bajkalska kapica jedna je od 50 temeljnih biljaka tradicionalne kineske medicine, najstarije farmakopeje na svijetu. Istraživači Vichyja dokazali su njezinu učinkovitu moć limitiranja štetnog oksidacijskog učinka od izlaganja UV zrakama i zagađenja.

Bifidus se dobiva fermentacijom bakterije Bifidobacterium Longum. Sastojak bifidus jača barijeru kože i smanjuje njenu osjetljivost. Zahvaljujući sastojku bifidus i Vichy mineraliziranoj termalnoj vodi, Slow Age čini kožu snažnijom i otpornijom na vanjske štetne utjecaje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju