Uoči početka nove školske godine mnogi se roditelji pitaju je li vrijeme da svojem mališanu kupe mobilni telefon kako bi mogli biti u kontaktu, te po potrebi pozvati pomoć. Na hrvatskom tržištu sve je popularniji pametni sat koji nudi upravo ovakvu mogućnost

Smart Kid Safe- lokator Q50 je pametni sat koji omogućava daljinsko praćenje djece na većim udaljenostima. Idealan je za roditelje koji žele znati gdje im se nalaze djeca u svakom trenutku, ali koji smatraju da još nije vrijeme za kupovinu mobilnog telefona.

Uoči početka nove školske godine iznimno je popularan i među hrvatskim roditeljima.

'Imamo! Odlična stvar. Za klince u nižim razredima osnovne puno bolji izbor od mobitela. Ima opciju s dva SOS poziva, može zvati 2 broja i ta 2 broja njega. Ima gps i znam gdje je u svakom trenutku,' podijelila je jedna mama na Facebook grupi MaMe na Fejsu svoje oduševljenje ovim proizvodom.

Ugrađeni GPS povezuje se s mobitelom roditelja, te im tako omogućuje praćenje, nadgledanje i lociranje djeteta u svega nekoliko trenutaka.

Obavještavanje roditelja kada dijete zaluta

Na dnu sata je smješten optički senzor koji vam šalje poruku u slučaju da ga dijete slučajno skine s ruke, a sadrži i funkciju elektronska ograda koja omogućava postavljanje dopuštene zone kretanja. U slučaju da se ta zona prekrši, odnosno dijete zaluta, roditelj je odmah obaviješten o tome.

Ovaj pametni sat sastoji od podesivog silikonskog remena te plastičnog kućišta s ekranom od 2,5 centimetara, a osim što pokazuje vrijeme, obuhvaća i passometer koji broji korake djeteta, te tako vam daje informaciju o njegovoj razini aktivnosti tijekom dana.

Smart Kid Safe sat s kapacitetom baterije od 400 mAH-a može se kupiti po cijeni od 299 kn plaća se pouzećem, a stiže na vašu adresu za 2-5 radnih dana ovisno o vašoj lokaciji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju