Kada je u pitanju svijet ljepote, renesesansu doživljavaju brojni proizvodi koji su obilježlili 90-e godine prošlog stoljeća, a među njima je i smeđa maskara.

Galerija Smeđa maskara naglašava trepavice na najprirodniji mogući način Maybelline Lash Sensational Sky High (Brown) Too Faced Better Than Sex Volumizing maskara (Chocolate) +4 Bourjois Clean & Vegan Healthy Mix maskara (002 Brown)

Ako se pita korisnike TikToka, smeđa maskara po mnogima je jedina maskara koja vam treba u kozmetičkoj torbici. Ona će vam osigurati gušće i punije trepavice, ali na puno prirodniji način od crne.

Dakle, njihova je poruka ta da iako je crna maskara mnogima i dalje glavni izbor kada žele naglasiti trepavice, ne treba podcjenjivati moć smeđih maskara.

Potencijal smeđe maskare prepoznali su i proizvođači, pa ih sve više uvrštava smeđe opcije u svoju ponudu.

Smeđe maskare posebno su dobar odabir za svakodnevni make-up kada želite naglasiti oči, ali na najprirodniji mogući način.

Stručnjaci za make-up naveli su sljedeće prednosti smeđe maskare:

  • nudi mekši izgled od crne, pa je super opcija za sve koji traže suptilnije načine da poboljšaju izgled trepavica
  • budući da smeđa maskara nudi prirodniji izgled, dobra je opcija za one kojima je crna previše u odnosu na ton kože ili boju očiju
  • smeđa maskara naglasit će oči, prirodno posvijetliti boju oko očiju i osigurati im prirodan izgled.

Pet pudera i jedna CC krema u koje se kunu vizažisti poznatih dama Potraga za najboljim puderom može biti izazovna Chanel Ultra-Light Skin Perfecting Makeup SPF 15 Estée Lauder Double Wear Sheer Long-Wear Makeup +3 Charlotte Tilbury Light Wonder Foundation

A tko treba koristiti smeđu maskaru?

Bitno je naglasiti da ne postoji nijansa maskare koja je bolja od druge. Tako ni smeđa maskara nije bolja od crne niti obrnuto. Koju ćete maskaru koristiti, ovisi o tome kakav izgled želite postići.

Najbolji savjet koji vam stručnjaci za make-up mogu dati jest da birate opciju koja izgleda najprirodnije uz vašu kožu i kosu, ali i opciju s kojom se vi osobno najbolje osjećate.

Koristite li vi smeđu maskaru?

glasova:

Primjerice, ako ste svijetle puti, imate plavu kosu s prirodno svijetlim trepavicama, smeđa maskara odlična je opcija za njihovo naglašavanje.

Ako želite izgled s minimalno make-upa, crna maskara može biti opcija s kojom ćete istaknuti trepavice i oči.

Ako vas je privukla ideja korištenja smeđe maskare, a još je nemate u svojoj kozmetičkoj torbici, u našoj galeriji na početku teksta izdvojili smo nekoliko opcija.

Maybelline Lash Sensational Sky High (Brown) Maybelline Lash Sensational Sky High (Brown) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Too Faced Better Than Sex Volumizing maskara (Chocolate) Too Faced Better Than Sex Volumizing maskara (Chocolate) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju