Je li vam se dogodilo da vas prijateljica zatraži da joj posudite korektor ili puder jer joj je izbilo crvenilo na licu dok je s vama ispijala kavu? Ako vam nije bilo baš svejedno, niste grozna, već oprezna prijateljica

Posuđivanje šminke oduvijek je bila zona u kojoj nismo baš sigurni kako se ponašati. Ne želeći ispasti sebične škrtice koje svoj 'šminkerski alat' drže samo za sebe, posuđujemo ga, ali nam često nije baš svejedno.

Opravdani razlozi za oprez postoje, ali se različito primjenjuju na različite proizvode.

Proizvod koji u principu ne biste trebali posuđivati jest maskara jer se njome prenosi konjuktivitis. Sjajila za usne, četke za nanošenje pudera i roll-on dezodoranta također nisu u kategoriji bezbrižnog dijeljenja s drugim osobama.

No, ako ih ipak posuđujete, kod sjajila obrišite četkicu papirnatom maramicom, a četku za nanošenje pudera ili rumenila pošpricajte sredstvom za dezinfekciju ruku.

>> Do zavodljivih usana u pet koraka

Šminka koju možete bezbrižno posuđivati su ruževi i olovke za oči zbog toga što su guste teksture, i lako možete skinuti gornji sloj. Kod ruža to učinite maramicom, a kod olovke dovoljno je šiljilo.

>> Koliko nas truje kozmetika?

Ne radi se samo o odbijanju posuđivanja šminke, jer jednako tako ne bismo je trebali niti sami tražiti od drugih. Vaša higijena ili higijena vaše prijateljice nije upitna no, koža nije sterilan organ i kao takav na sebi nosi mnoge bakterije.

Stoga, svu svoju šminku bez koje ne možete nosite u svojoj kozmetičkoj torbici.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju