Stali ste na vagu i ona je pokazala neočekivanih nekoliko kilograma više? Vrijeme je za male, ali velike promjene. Želite li zaustaviti zimsko debljanje i vratiti na staru kilažu, zapamtite broj 10, uvrstite ga u dnevnu rutinu i smršavite do kraja mjeseca


Stručni časopis Cell Metabolism posvećen metaboličkim promjenama došao je do zanimljivih zaključaka po pitanju mršavljenja.

Naime, studije koje su provedene na velikom uzorku muškaraca i žena životne dobi od 20 do 50 godina pokazale su kako je za održavanje tjelesne težine, ali i skidanje kilograma nakupljenih tijekom jeseni i zime potrebno u svakodnevnu rutinu uvrstiti samo jedan čaroban broj.

Riječ je o broju 10 koji bi se trebao usko vezati uz naše dnevne prehrambene navike i postati dio svakodnevne rutine.

Pravilo broja 10 vrlo je jednostavno, a objašnjava koliki treba biti razmak između prvog i zadnjeg obroka u danuKako funkcionira pravilo broja 10?

Pravilo broja 10 vrlo je jednostavno, a objašnjava koliki treba biti razmak između prvog i zadnjeg obroka u danu. Ova navika je vezana uz metabolizam i probavni sustav koji tijekom dana radi punom parom, a noću bi se trebao odmarati.

Ako doručkujete, primjerice, u 8 sati, vaš posljednji obrok u danu trebao bi biti 10 sati kasnije, odnosno trebali bi prestati jesti između 6 i 7 sati.

Tijekom istraživanja, praćene su svakodnevne prehrambene navike ispitanika, a prema rezultatima, više od dvije trećine njih jede tijekom 15 sati, odnosno dokle god su budni.

Ista skupina ljudi je za potrebe istraživanja u prehranu uvrstila pravilo od 10 sati i to u razdoblju od tri tjedna i to bez ikakvih promjena u meniju.

Rezultati su bili i više nego zadovoljavajući jer su nakon 21 dana:

- prosječno smršavili tri kilograma

- imali su više energije

- razina šećera u krvi je bila besprijekorna te su se pohvalili boljim snom.

Želite li i vi isprobati pravilo broja deset, krenite već sutra. Ujutro obavezno doručkujte te, 10 sati poslije, dan završite s ukusnom i zdravom večerom.

Nakon toga nemojte baš ništa jesti, a ako osjetite glad i slabost popijte punu čašu vode ili nezaslađeni čaj od kamilice ili mente.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju