Brittney Johnson, mlada majka iz Missouria nedavno je sa svojom kćerkicom krenula u kupovinu. Na svom Facebook profilu pored njihove zajedničke fotografije u kupaćem kostimu iz kabine jedne trgovine objavila je vrlo važan post koji bi trebale zapamtiti sve majke

Post Amerikanke Brittney Johnson o važnosti stvaranja pozitivne slike kod svoje djece postao je viralan.

Shvatila je da njezina malena djevojčica ima dobro mišljenje o sebi  jer je i ona sama zadovoljna kako izgleda iako ne nosi najmanje brojeve odjeće. Shvatila je da djeca zrcale ponašanje svojih roditelja i ''upijaju'' sve vrijednosti koje roditelj svjesno ili nesvjesno izgovara. Uslijedilo je preko 94 tisuće pozitivnih komentara, a post majke Brittney podijeljen je preko 63 tisuće puta.

'Ne moram biti lijepa jer sam lijepa na sebe'

“Kad smo ušetale u trgovački centar, moja djevojčica je imala torbu ,svoje lijepe cipele i haljinicu. Izgledala je poput dive. Cijelo vrijeme. Dok smo večerale, djevojci koja je tamo radila govorila je ''molim vas'', ''hvala'' i ''obožavam tvoju kosu''. Ušle smo u trgovinu i pomogla mi je pronaći kupaći kostim. Izabrale smo ih 11. Da. Jedanaest. Ušle smo u garderobu, a ona je odložila svoju lutkicu i počela skidati kostime s vješalica i vikati Vidim ti guzu!’ tako da su je mogli svi čuti.

A zatim sam obukla kupaćim kostim, pa drugi i treći. Fotkala sam se u njima kako bih fotografije mogla poslati frendicama da mi kažu sviđa li im se ili ne, jer mi to radimo. A onda sam ''okinula'' ovu fotku. Vidite ovu djevojčicu u kutu? S haljinom i gornjim dijelom kupaćeg kostima kojeg sam odabrala? Pričekala sam nekoliko sekundi da vidim što će reći, a kad se okrenula prema ogledalu rekla je: 'Wow, jednostavno obožavam gepard uzorak! Mislim da izgledam predivno! Misliš li i ti da izgledam divno?'

'Imam velika bedra i veliku guzu i iz nekog razloga srednji dio mog tijela ne može potamniti kao ostatak mog tijela. Ali to je tijelo stvorilo jedno potpuno novo tijelo. Ja sam snažna. Ja sam sposobna. Ja sam sretna. '

A onda sam shvatila da ona govori ono što čuje. Ono što vidi. Svaki dan joj govorim da je lijepa. Ljubazna je prema ljudima kad prolazi trgovačkim centrom zato što joj ja stalno govorim da mora biti ljubazna. Kada nešto naručujemo ljubazna je jer čuje i vidi kako sam ja ljubazna prema strancima.

Daje komplimente ljudima koje ne poznaje zato što zna koliko je lijepo čuti neki kompliment… A kad smo u garderobi u ovim kupaćim kostimima, postoji taj trenutak u kojem mogu reći: Wow, stvarno sam se udebljala ove godine’ ili Wow, lijepo mi stoji ova boja! I te riječi zatim ostaju urezane u glavi moje kćerkice.

Kad je riječ o manirima, budite primjer. Kada je riječ o dobroti, budite primjer. Kada je riječ o slici vlastitog tijela, budite primjer. Ja ne nosim najmanje brojeve odjeće. I nikad neću. Imam velika bedra i veliku guzu i iz nekog razloga srednji dio mog tijela ne može potamniti kao ostatak mog tijela. Ali to je tijelo stvorilo jedno potpuno novo tijelo. Ja sam snažna. Ja sam sposobna. Ja sam sretna. Ne moram biti lijepa poput tebe, jer sam lijepa poput sebe.

Fantastičan podsjetnik, Bravo mama, Nevjerojatna si osoba i odlična mama, samo su neki od brojnih komentara oduševljenja  podrške koju su mnogi dali putem društvenih mreža.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju