Božićne ukrase koji oduševljavaju sve, a posebno one najmlađe možete napraviti sami u svega par koraka. Medeni snjegovići koji otapaju srca toliko su simpatični da ih nećete željeti pojesti.

Priprema slastica u ovo blagdansko vrijeme razdoblje je u kojem treba uživati. Miris cimeta i anisa koji u domu ostaje nakon pečenja slastica ne može zamijeniti ni jedna svijeća. Stoga si uzmite vremena i uživajte u pripremi ovih medenih i jestivih ukrasa. Ivana s bloga Tasty business podijelila je s nama recept za medenjake idealne za ukrašavanje.

Sastojci za medenjake: 

250 g brašna
125 g maslaca
2 žumanjka
100 g šećera
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
3 žličice začina za medenjake

Priprema medenjaka:

Pomiješajte suhe sastojke, a zatim im dodajte maslac sobne temperature i dva žumanjka. Prhko tijesto zamijesite rukama, ostavite u hladnjaku pola sata, a zatim ga razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini. U pripremi simpatičnih snjegovića možete se poslužiti kalupima iz Delimano obiteljskog seta za pripremu slastica uz koje vaši snjegovići mogu samostalno stajati. Pecite na 175°C, 7 - 8 minuta. Nakon pečenja maknute s lima i pustite da se ohlade.

Sastojci za glazuru:

2 velika jaja – bjelanjci
2 i 2/3 šalice šećera u prahu
1 žličica arome vanilije

Priprema glazure:

Bjelanjke od dva velika jaja, aromu vanilije i 1 1/3 šalice šećera u prahu zamutite mikserom do glatke teksture, a zatim dodajte preostali šećer u prahu. Smjesu stavite u vrećicu za zamrzavanje na kojoj ste napravili malu rupu i time iscrtajte oblik snjegovića.

Medenjake dodatno ukrasite jestivim bojama i vaši su snjegovići spremni oduševiti svakoga tko kroči u vaš dom.

Sadržaj je napravljen u produkciji "NOVA TV Content Teama" u suradnji sa "Studio Moderna" i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju