Niske temperature možda jesu neugodne, ali prizori prirode u zimskim mjesecima su uistinu čarobni i u nama bude želju da odjenemo najdeblje jakne i najtoplije čizmice i hrabro zagazimo u snježni pokrivač.

Galerija Snježna idila na Sljemenu Snježna idila na Sljemenu Snježna idila na Sljemenu +4 Snježna idila na Sljemenu

Zahvaljujući snijegu koji je pao na Sljemenu, danas imamo priliku uživati u prizorima zimske idile na omiljenom izletištu brojnih Zagrepčana i njihovih gostiju. Neki su već požurili uživati u snijegu, a kako danas izgleda Sljeme pogledajte u našoj galeriji.

Snježna idila na Sljemenu Snježna idila na Sljemenu (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Tijekom noći i jutra snijeg je padao i još pada u Gorskom kotaru i Lici, a zabijelio se i Platak te najviši vrhovi Učke i Ćićarije.

Prema riječima meteorologa Igora Horvata, na Zavižanu je jutros u sedam sati izmjereno 40 centimetara snijega, u Begovom Razdolju 33 centimetra, u Delnicama 27, u Pargu 21 centimetar.

U Crnom Lugu je do sedam sati izmjereno 13 centimetara snijega, a u Ogulinu i Gospiću četiri centimetara.

Prije skijanja djeca se moraju prilagoditi duljem boravku na nižim temperaturama Skijaške radosti! Kada je pravi trenutak da djeca isprobaju ovu predivnu aktivnost?

Snijeg će u Gorskom kotaru padati i danas, a novi snijeg na tom području očekuje se u noći s utorka na srijedu. (Hina/M.B.)

Snježna idila na Sljemenu Snježna idila na Sljemenu (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju