Ohladite se i pri tome uživajte u slasticama iz kućne radinosti. Uz šarene napitke i kremaste sladolede, vrućine se odmah lakše podnose. Neka vam hladnjak bude opskrbljen s ova četiri osvježavajuća "spasitelja"

Svi mi imamo piće koje nas podsjeća na ljeto. I kada napokon stigne sezona osvježavajućih napitaka, jedva čekamo staviti slamčicu i uživati u omiljenom okusu. Donosimo vam popis zdravih napitaka u kojima ćete sigurno pronaći novog favorita. Osim za hladni užitak, Gorenje hladnjaci se s novom tehnologijom brinu i da sastojci za pripremu napitka ostanu svježi te da zadrže vitamine i minerale duži vremenski period.

 

1. Aromatizirana voda

Ljeti često posežemo za ohlađenom vodom kako bi se rashladili, no hladna voda ima i druge prednosti. Konzumiranje hladne vode ljeti ubrzava metabolizam, ali i čini kožu zategnutijom te održava njezinu vlažnost.

Za ukusnu aromu u vodu dodajte voće ili povrće po izboru. Predlažemo lubenicu koja je bogata A i C vitaminom u kombinaciji s ljutom papričicom koja će tijelo potaknuti na proizvodnju endorfina, hormona sreće uz kojeg će vam svaki gutljaj dati sve više energije.

Koje god voće ili povrće odabrali, obavezno ga operite prije stavljanja u napitak. Voće s korom bit će u vodi pa je čistoća površine od iznimne važnosti. Ako ne znate porijeklo voća bolja je opcija oguliti površinski sloj kore. Kako biste dobili željeni efekt smjesu u hladnjaku ostavite 3 do 4 sata, a za ekstra jaki okus aromatizirane vode smjesu u hladnjaku ostavite 12 sati.

2. Domaći sladoled

Nema ništa slađe od sladoleda. Ovo ljeto možete se ohladiti sladoledom iz kućne radinosti, a za to su vam dovoljna samo dva sastojka.

Mi smo igrali na sigurno i odlučili se za sladoled od banana i čokolade. Postupak je veoma jednostavan. Narežite četiri banane i ostavite ih u zamrzivaču preko noći. Nakon što se lagano zamrznu, smiksajte ih do jednolične smjese i zatim ubacite smrvljenu čokoladu po izboru. Ako volite banane ovo će vam biti pravi ledeni užitak.

 

Najbolja temperatura za zamrzavanje sladoleda je između -25°C i -17°C, a to je standardna temperatura vašeg zamrzivača. Kako bi sladoled jednostavnije izvadili iz posude pričekajte da se malo otopi. Jednom kada se sladoled otopi najbolje ga je u potpunosti pojesti, a ne ponovno zamrzavati.

3. Bezalkoholni kokteli

Žuti, zeleni ili crveni. Šareni kokteli savršeni su ljetni napitak,a posebno su popularni u večernjim satima. Za ostatak dana, tu su oni bezalkoholni. Osim što ih je zabavno slagati, još ih je slađe piti.

Mojito od malina možete napraviti u svega pet minuta, a sve što vam je potrebno su limeta, limun, menta, mineralna voda i naravno maline.

Ako koktele planirate poslužiti odmah nakon pripreme, ne zaboravite staviti čašu u zamrzivač. Tako će vam napitak biti osvježavajući i bez potrebe za dodatnim hlađenjem.

4. Zdravi smoothie

Kremasti u kombinaciji s mlijekom ili niskokaloričan spravljen s vodom, smoothiji su neizbježni ljetni napitak. Osim što osvježavaju, savršeni su kao međuobrok. Kombinirajte voće i povrće kako bi dodatno ubrzali metabolizam, potaknuti razgradnju masnoća i potrošnju energije.

Jagode, maline i mango voćna su varijanta kojoj je teško odoljeti. I ono što je još bolje ne morate nužno paziti na omjere. Stavite koliko čega volite i uživajte u zdravom ljetnom napitku.

 

Sastojke za omiljene smoothije stavite u vrećice i zaledite u zamrzivaču. Kada poželite osvježavajući napitak samo istresite sadržaj vrećice u mikser, dodajte napitak po želji i vaš omiljeni smoothie je spreman da vas razbudi.

Ako se omiljene namirnice od viška leda zagube u vašem zamrzivaču, možda je vrijeme da se upoznate s No Frost tehnologijom u Gorenje hladnjacima. Želite li si olakšati kućanske poslove otkrijte tehnologiju koja će vas spasiti u ove vruće dane.

Sadržaj je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s "Gorenje Zagreb d.o.o.' i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju