Režim prehrane koji vas može riješiti i do sedam kilograma u devet dana spas je u zadnji čas prije nego što uskočimo u bikini

Ljeto je stiglo, a nedostaje vam još samo nekoliko kilograma manje do idealne težine. Iako kazaljka čvrsto stoji na svojoj poziciji, ima još nade da dosegnete svoj cilj i to uz pomoć dijete koja je Victoriji Beckham vratila besprijekornu liniju nakon poroda četvrtog djeteta.

Iako zapravo nije riječ o dijeti, već o čišćenju probavnog sustava i detoksikaciji organizma u cjelini, mnogi je nazivaju Aloe vera dijetom. Britanci su doslovno poludjeli za ovim programom prehrane koji traje svega devet dana, nakon što se popularna Posh Spice pohvalila u britanskim medijima kako je već nakon dva dana u takozvanoj detox fazi izgubila dva kilograma, a do kraja programa još dodatnih dva i pol.

Takozvana Aloe vera dijeta odnosno Clean 9 detoksikacija 2014. je godine prema google-ovoj statistici bila najtraženija dijeta u Velikoj Britaniji i među 'top 10' dijeta u cijelom svijetu. Victoria je poznata po svojim radikalnim i ekstremnim dijetama dugi niz godina, a za ovu se odlučila nakon poroda svog četvrtog djeteta, kako bi brzo smršavila te očistila tijelo od toksina i nakupljenih masnih naslaga jer pred njom je bila i povratnička svjetska turneja sa Spice Girls.

Promjene su je u najmanju ruku šokirale, a brzi rezultati ove detox dijete nisu ostavili ravnodušnima ni ostale zvijezde poput pjevačice Michelle McManus, koja je na Clean 9 programu izgubila nevjerojatnih šest kilograma.

No nutricionisti i liječnici uvjeravaju kako je ovaj plan prehrane siguran i efikasan, vraća energiju i osjećaj lakoće. Traje samo devet dana, sadrži nekoliko dodataka prehrani među kojima su ključni sok aloe vere i kapsule na bazi južnoazijske biljke garcinije te omogućuje gubitak od 3 do 7 kilograma u devet dana.

U prvom periodu tijelo se lagano čisti od štetnih kemikalija i konzervansa koje smo tijekom vremena unijeli u organizam i koje se talože na stjenkama tankog i debelog crijeva. Aloe vera odstranjuje plak sa stijenki crijeva te hrani atrofirane i polegnute crijevne resice. Glavni sastojak kapsula garcinije (Garcinia cambogia) je HCA odnosno hidroksicitrična kiselina koja je snažan blokator pretvorbe ugljikohidrata u masti, dok kapsule Therm na bazi zelene kave i brazilske guarane potiče termogenezu, odnosno sagorijevanje postojećih masti.

Uz sve to konzumiraju se vlakna topiva u vodi koja na sebe vezuju štetne tvari i talog, a za očuvanje mišićne mase tu su proteini u obliku proteinskih shakeova. Upravo zbog toga nema gubitka mišićne mase, a ni jo-jo efekta, jer se ne uskraćuju hranjive tvari i kalorije.

Prva dva dana kao i u većini dijeta najteži su dio programa, ali je istovremeno i vaša motivacija najviša, a rezultati vrijedni uloženog truda.

 Ova popularna dijeta koju Britanci obožavaju odnedavno je dostupna i u Hrvatskoj, a više o ovom programu prehranu potražiti na stranici dostava.flp.com.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju