Ponekad u brzom tempu današnjeg načina života zaboravimo se osvrnuti oko sebe i pridati pažnju i vrijeme drugima. Pogotovo onima kojima je to najpotrebnije. No, jedna Splićanka pokazala je svoje veliko srce, ali i otvorila put na koji i mi možemo zakoračiti te pomoći onima kojima je to doista i potrebno

Prije tri godine Splićanka Ana Suljić pokrenula je Facebook grupu Potrebno mi je – Poklanjam jer je htjela pokazati kako većina nas ima suvišne stvari koje nam ne trebaju, dok su drugima neophodne.

Danas grupa ima više od 8.000 članova, a Anin pokretač za njezino osnivanje bio je osjećaj nemoći i ljutnje kada bi vidjela ljude koji nemaju ni najosnovnije životne potrepštine.

Nema novca. Nema kupnje, nema prodaje. Isključivo je poklanjanje. Isključivo je darivanje. Smatram da su građani to prepoznali jer jednostavno kad nešto pokloniš i daruješ, automatski se osjećaš bolje, navodi Ana u prilogu InMagazina.

Ana Suljić je osoba koja ne čeka vidjeti tko će prvi pomoći, već je ona ta koja odmah 'uskoči' kada je to potrebno

Jednom prilikom se čak i kuća poklanjala, a većinu vremena riječ je o raznim stvarima koje se daruju.

Bilo je aluminijskih prozora, bile su cijele kuhinje, dnevni boravci, televizori, klime, odjeća. Postoji osoba koja od samog početka poklanja repeticije, a to je super jer znamo da je u biti nešto najvrijednije što ti čovjek može pokloniti je svoje vrijeme, kazala je Suljić koja je aktivno uključena i u udomljavanje životinja. Pročitajte i priču o obitelji Faber koja volontira u Skloništu za nezbrinute životinje Dumovec.

No, za sebe ne govori da je humanitarka, već osoba koja ne gleda hoće li prvo netko drugi pomoći, te je za kraj zaključila s jednom vrlo važnom napomenom: "pomognite onom do sebe".

U prilogu IN Magazina pogledajte zašto bismo se svi mogli ugledati na Anu Suljić.

IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju