Morate obrijati noge, a ostali ste bez svog omiljenog sredstva za brijanje ili sapuna? Zavirite u kuhinju jer se u njoj nalaze namirnice koje možete koristiti za depilaciju


1. Maslac od kikirikija. Važno je da imate glatki maslac bez komadića kikirikija i da ga nanesete na suhe noge u što tanjem sloju jer ćete u suprotnom odmah 'zaštopati' britvicu.

Nemojte koristiti maslac za brijanje ako imate staru britvicu jer ona mora biti oštra zbog teksture maslaca.

Nemojte koristiti maslac za brijanje ako imate staru britvicu jer ona mora biti oštra zbog teksture maslaca i morate je dobro isprati nakon nekoliko poteza. Kada ste gotovi jednostavno isperite noge s vodom, a ulja iz kikirikija pobrinut će se za hidrataciju kože i učiniti je glatkom i sjajnom.

2. Maslinovo ulje. Na dlan nanesite malo maslinovog ulja zatim ga razmažite po dijelu noge koji želite obrijati. Britvica će lagano kliziti niz kožu zahvaljujući teksturi ulja, a blagotvorne tvari iz maslina spriječit će iritaciju. Uvijek krenite s malom količinom ulja jer ga onda na kraju možete lako umasirati u kožu, ne trebate ispirati noge i nećete morati koristiti nikakav losion nakon brijanja.

3. Kokosovo ulje. Kvalitetno kokosovo ulje zapravo dolazi u krutom stanju i izgleda poput kreme pa se u dodiru s kožom lagano topi. Najlakše se nanosi na suhu kožu, ali možete ga nanijeti na vlažnu kožu nakon tuširanja. Nakon depilacija lagano isperite noge s toplom vodom.

SAVJET PLUS: Provjerite kako u 3 koraka ukloniti urasle dlačice i savjete za depilaciju nepoželjnih dlačica iznad usana.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju