Holivudski crveni tepih pod stalnim je povećalom svjetske javnosti - svako izdanje slavnih glumica secira se do posljednjeg detalja. A što nose glumice iz Hrvatske i regije, otkrijte u tekstu i fotogaleriji koja slijedi.

Galerija Srpska glumica Jelena Gavrilović Srpska glumica Kristina Radenković Srpska glumica Tamara Dragičević +7 Srpska glumica Anita Ognjanović

Jelena Gavrilović

Jelena Gavrilović često se u Srbiji naziva ikonom stila. Ova 40-godišnja glumica ne prati trendove – tvrdi da si uvijek u trendu ako imaš svoj stil. Za crveni tepih bira odvažne kreacije domaćih i stranih dizajnera koje naglašavaju njezine ženstvene adute, a ne libi se niti eksperimentirati sa skrivanjem siluete.

Srpska glumica Jelena Gavrilović Srpska glumica Jelena Gavrilović (Foto: Milan Maricic/ATAImages / PIXSELL / Antonio Ahel/ATAImages / PIXSELL/ Antonio Balic / CROPIX)

Kristina Radenković

Modni stručnjaci često pohvaljuju i modni stil Kristine Radenković. Glumica i voditeljica stara 42 godine uvijek privuče pažnju u svečanim prilikama – bez obzira nosi li upečatljive čizme visokih sara na crvenom tepihu ili haljinu po uzoru na Disneyjeve princeze.

Tamara Dragičević

Srpska glumica Tamara Dragičević oduševila je mnoge Hrvate i ljubitelje filma iz regije u filmu Toma u kojem je maestralno odigrala pjevačicu Silvanu Armenulić. Ljubitelje mode, pak, osvaja svojim odjevnim kombinacijama. Za crveni tepih bira glamuroznu klasiku – sve od male crne haljine do raskošnih svjetlucavih kreacija koje ističu atribute.

Srpska glumica Anita Ognjanović Srpska glumica Anita Ognjanović (Foto: Marija Mladjen/ATAImages / M.M./ATAImages . pixsell)

Anita Ognjanović

Anita Ognjanović je mlada nada srpskog filma koja podjednako prikuplja komplimente zbog svoje glumačkih vještina, ali odvažnih odjevnih kombinacija. Voli netipične krojeve i komade, a obožava začiniti svako izdanje upečatljivim parom cipela.

Sloboda Mićalović

Srpska glumica Sloboda Mićalović je ljubiteljica male crne haljine – u svim oblicima. Na crvenom tepihu je nosi uz cipele s vrtoglavom potpeticom, ali i obične gležnjače ravnih potplata.

Što hrvatske glumice nose na crveni tepih?

Zrinka Cvitešić je u svojoj plodnoj karijeri pozirala na brojim crvenim tepisima, a nosila je sve od malih crnih haljina do zapanjujućih i raskošnih kreacija. Kada su potonje haljine u pitanju često su s potpisom hrvatske dizajnerice Matije Vuice.

Zrinka Cvitešić zablistala je na brojnim crvenim tepisima diljem svijeta Zrinka Cvitešić zablistala je na brojnim crvenim tepisima diljem svijeta (Foto: Profimedia)

Bojana Gregorić Vejzović jedna je od onih dama koja uvijek izgleda fantastično što god nosila i gdje god se pojavljivala, a pohvale za svoj izgled i osebujne kreacije već dugi niz godina dobiva i Tihana Lazović.

Zavirite u našu fotogaleriju na početku teksta i pogledajte kakve haljine nose srpske glumice na crveni tepih, a kakve Hrvatice.

Bojana Gregorić Vejzović uvijek plijeni pažnju na crvenom tepihu Bojana Gregorić Vejzović uvijek plijeni pažnju na crvenom tepihu (Foto: Davor Pongracic / Ranko Suvar/Cropix)

"Ta kombinacija me proganja": 10 slavnih dama odabralo svoja najgora modna izdanja Victoria i David Beckham u usklađenim kožnatim kombinacijama Eva Longoria na premijer filma Lara Croft: Tomb Raider Selena Gomez +12 Diane Kruger na dodjeli Zlatnih globusa 2005.

Ma, kakva Angelina! Tatjana Jurić i ljepotice iz regije u spektakularnom izdanju na crvenom tepihu u Veneciji Tatjana Jurić, Milena Radulović i Džejla Ramović na 80. Mostri - 7 Tatjana Jurić, Milena Radulović i Džejla Ramović na 80. Mostri Tatjana Jurić, Milena Radulović i Džejla Ramović na 80. Mostri +8 Tatjana Jurić, Milena Radulović i Džejla Ramović na 80. Mostri
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju