Koliko ste puta preskočili odlazak liječniku i posegnuli za nekim nazalnim sprejem kako bi odčepili sinuse? Do olakšanja u dišnom sustavu možete doći i prirodnim putem uz ovu učinkovitu staklenku koju možete napraviti i u vlastitom domu


'Staklenka za disanje' je odličan način da odčepite sinuse, te se riješite boli u ovom dijelu tijela. Odaberite staklenku s hermetičkim zatvaranjem od 90 ml, u nju stavite 3 čiste blaznice za skidanje šminke, pa ih nakapajte eteričnim uljima.

Kada osjetite bol u sinusima ili začepljenje istih, otvorite staklenku, nosom 'uronite' u nju, pa duboko udahnite nekoliko puta za trenutno olakšanje.

Na blaznice nakapajte:
- 15 kapi eteričnog ulja mažurana
- 15 kapi eteričnog ulja čajevca
- 15 kapi eteričnog ulja metvice
- 15 kapi eteričnog ulja limuna

Čvrsto zatvorite staklenku, te ju pohranite na hladno i suho mjesto.

Kada osjetite bol u sinusima ili začepljenje istih, otvorite staklenku, nosom 'uronite' u nju, pa duboko udahnite nekoliko puta za trenutno olakšanje. U staklenku možete uroniti i usta, a topao dah dodatno će pomoći vašem problemu

Koristite staklenku za disanje koliko god je to potrebno, odnosno dok god osjećate simptome začepljenih sinusa. Kada primijetite da miris počinje slabjeti, dodajte još eteričnog ulja.

Savjet plus:
Koristite li manju staklenku od tek 30 ml volumena, u nju možete staviti tek jednu blaznicu i tri puta manje eteričnih ulja. Za recept možete iskoristiti i običnu čistu staklenku od zimnice s poklopcem.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju