Kasi i Andrzej vole putovati, a sa svojih putovanja donose male suvenire kojima ukrašavaju svoj dom - od magnetića na hladnjaku do raznih drugih dekorativnih detalja.

Galerija Stan u centru Varšave od 36 kvadrata - 2 Stan u centru Varšave od 36 kvadrata - 8 Stan u centru Varšave od 36 kvadrata - 7 +4 Zlatni detalji pridnose elegantnom izgledu stana

Kasi i Andrzej žive u stanu u centru Varšave koji se prostire na svega 36 kvadratnih metara. Uredili su ga prema svojim željama, pa sada više nalikuje kakvom šik pariškom stančiću nego klasičnoj poljskoj garsonijeri.

Zapravo, stan više nije garsonijera. Zahvaljujući intenzivnoj adaptaciji transformirali su ga u malu elegantnu oazu koja obuhvaća spavaću sobu, dnevni boravak, kuhinju s blagovaonicom i kupaonicu sa zahodom.

Kada sam došetala do tihe ulice u centru Varšave, ugledala spiralno stubište u zgradi, znala sam da sam pronašla svoj dom, s ponosom ističe Kasi.

Par najviše vremena provodi u najvećoj prostoriji u domu koja se prostire na 17 kvadrata. Ona obuhvaća kuhinju koja je od dnevne sobe odvojena tek predimenzioniranim srebrnim hladnjakom te okrugli blagovaonski stol na kojem par jede svoje obroke.

Stan u centru Varšave od 36 kvadrata - 8 Kutak prostorije rezerviran za dnevni boravak (Foto: Living4media)

Kasi i Andrzej vole putovati, a sa svojih putovanja donose male suvenire – najčešće magnetiće – koje rado izlažu na hladnjaku. Kupili su i retro poster s KLM-ovim zrakoplovom u Amsterdamu te ga objesili na zid iznad dvosjeda u dnevnom boravku kao uspomenu na lijep odmor, ali i podsjetnik za nova putovanja.

Mislilo se na svaki centimetar

Prilikom uređenja prostora mislilo se na svaki detalj. Par je želio spavaću sobu koja je odvojena zidom od ostatka stana. Upravo zato pregradili su prostoriju u kojoj je bilo mjesta tek za veliki krevet i dva noćna stolića.

Tijekom adaptacije stana povećali su kupaonicu, pa ona sada zauzima 2,5 kvadrata prostora, koje su ispunili pametno odabranim detaljima. Tu su okrugla tuš-kabina, mini umivaonik, kupaonski ormarić i zahod.

Stan u centru Varšave od 36 kvadrata - 3 Malena, ali funkcionalna kupaonica (Foto: Living4media)

Kupaonica izgleda veće zahvaljujući malim interijerskim trikovima – vizualno ga povećavaju atraktivne pločice i kupaonski namještaj u bijeloj boji, ali i veliko pravokutno ogledalo na zidu.

U cijelom stanu prevladavaju komadi namještaja u bijeloj i sivoj boji, a sve je lijepo podcrtano zlatnim akcentima poput lustera, lampe, vaze i sličnih funkcionalno-dekorativnih detalja.

Kako su Kasi i Andrzej uredili svoj stan od 36 kvadrata u centru Varšave, otkrijte u fotogaleriji na početku teksta.

Stan u centru Varšave od 36 kvadrata - 5 Zlatni detalji pridnose elegantnom izgledu stana (Foto: Living4media)

Jesenska oaza od 45 kvadrata: Topli stan prepun svjetla i divnih detalja Jesenska oaza od 45 kvadrata - 9 Jesenska oaza od 45 kvadrata - 1 Jesenska oaza od 45 kvadrata - 2 +7 Jesenska oaza od 45 kvadrata - 3

Stan u kojem tri etaže imaju briljantno uređenih 10-ak kvadrata Pariški stan s izlazom na krovnu terasu - 7 Pariški stan s izlazom na krovnu terasu - 4 Pariški stan s izlazom na krovnu terasu - 6 +4 Pariški stan s izlazom na krovnu terasu - 5

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju