Koža nikada ne spava. Tijekom dana nas štiti, a tijekom noći se obnavlja i popravlja štetu nastalu uslijed vanjskih čimbenika. Upravo zato je važno posvetiti jednaku pozornost noćnoj rutini njege kože kao i onoj dnevnoj kako bismo joj pružili potporu u obnovi i pripremili je za novi dan.

  Galerija Age Perfect Cell Renewal Midnight Serum, L'Oreal Age Perfect Cell Renewal Midnight Serum, L'Oreal Age Perfect Cell Renewal Midnight Serum, L'Oreal +15 Age Perfect Cell Renewal Midnight Serum, L'Oreal

Dnevna rutina njege kože postala je poput našeg malog rituala bez kojeg više ne možemo zamisliti svoj dan. I dok nam se dnevna rutina bazira na zaštiti kože od vanjskih utjecaja kako bismo usporili prve znakove starenja kože, u noćnoj pažnju trebamo posvetiti hidraciji i kvalitetnim sastojcima koji će joj pomoći u regeneraciji.

Dobar san ima mnogo dobrobiti za naše tijelo, ali i kožu. Ona tijekom noći naporno radi kako bi se tijekom procesa regeneracije stanica kože obnovila i zamijenila stare stanice novima. Zato joj je važno dati vremena kako bi svoj posao kvalitetno odradila, a to ćemo najbolje postići držimo li se pravila od osam sati sna jer upravo tada dolazi do poznatog beauty sleepa, kojem ujutro možemo zahvaliti na svježoj i sjajnoj koži lica.

Beauty sleepu možemo zahvaliti na svježoj i sjajnoj koži lica Beauty sleepu možemo zahvaliti na svježoj i sjajnoj koži lica Foto: Getty Images

'' Antioksidansi su veoma važni, to su agenti koji se nalaze u površini kože i koji štite kožu i utiču na obnovu stanica kože. Najčešće se nalaze u hrani koju jedemo, posebice u povrću bogatom antioksidansima. No, kada je koža izložena intenzivnim vanjskim faktorima poput izlaganja UVA zracima ili zagađenju, koža treba dodatni izvor antioksidanasa. U tom slučaju važno je koži pružiti aktioksisantni obnavljajući kompleks, svake noći i svakog dana“, rekao je Laurent Marrot, stručnjak za ekspozom u L’Oréalovu laboratoriju.

S obzirom na to da živimo ubrzanu svakodnevicu, često se dogodi da jedino vrijeme za sebe imamo u kasnim noćnim satima. Zato je, osim iznutra, važno kožu nahraniti i izvana kako bi se koža oporavila od umora, nedostatka sna, stresa i ostalih vanjskih čimbenika.

''Danas žene žive stresan život. Za njih je laboratorij L’Oréal Paris za njegu kože osmislio serum nove generacije koji štiti i otkriva njihovu unutarnju snagu. Antioksidativni oporavljajući kompleks u Age Perfect Cell Renewal Midnight serumu ponaša se poput štita koji pozitivno utiče na obnavljajuću ulogu matičnih stanica kože dok mi spavamo. Tjedan za tjednom kvaliteta kože se značajno popravlja i otkriva se njezin sjaj. Ova formula omogućuje koži obnovu tijekom noći, ostavljajući je dobro pripremljenom kako bi se suočila s novim danom'', rekla je dermatologica Elisabeth Bouhadana.
Age Perfect Cell Renewal Midnight Serum, L'Oreal Age Perfect Cell Renewal Midnight Serum, L'Oreal Foto: PR
L’Oréalov Age Perfect Cell Renewal Midnight serum jedan je od važnih koraka u noćnoj rutini njege kože. Serumi su usmjereni na rješavanje određenog problema na koži lica, pa je tako zadaća ovog seruma pružiti potporu obnovi stanica tijekom noći i uhvatiti se u koštac s finim linijama i borama. Age Perfect Cell Renewal Midnight serum je noćni serum obogaćen snažnim antioksidativnim duom – Vitaminom E i Neohespiridin DHC, koji pomaže matičnim stanicama obnoviti njihov obrambeni sustav nakon cjelodnevne borbe s utjecajima iz okoline.

Serum se u rutini njege kože nanosi na čisto i osušeno lice nakon odgovarajućeg čistača, a cijelu priču trebamo zaokružiti odgovarajućom hidratizirajućom noćnom kremom kako bi svi skupa radili na obnovi kože. Age Perfect Cell Renewal Midnight serum idealan je za one koji su uočili prve znakove starenja kože i tek počinju s pravilnom rutinom, ali i za one koji su u njoj već pravi veterani jer će pružiti koži bogatu njegu i ostaviti je zaglađenom i sjajnom.
Age Perfect Cell Renewal Midnight Serum, L'Oreal Age Perfect Cell Renewal Midnight Serum, L'Oreal Foto: PR
Iako svoj posao najbolje obavlja noću, zbog svoje lako ga možemo uklopiti u svoju dnevnu rutinu njege kože. I u ovom slučaju nanosimo ga odmah nakon čistača, međutim posljednji korak nije hidratantna dnevna krema, već krema sa zaštitnim faktorom, koja će pružiti odgovarajuću zaštitu od sunčevih zraka.

Noćna rutina njege kože jednako je važna kao i ona dnevna, a možda čak i važnija zbog svoje uloge u obnovi stanica. Bitno je pružiti koži svu moguću potporu izvana i iznutra kako bismo joj pomogli u njezinoj regeneraciji i kako bismo se u konačnici budili s osmijehom na licu. Zbog toga treba odabrati kvalitetne partnere, poput L’Oréalova Age Perfect Cell Renewal Midnight seruma, kako bi put prema blistavoj i mladenačkoj koži bez tragova umora čak i u zreloj dobi bio lakši i jednostavniji.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom L’Oréal po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju