Kada bismo radili popis omiljenih modnih dodataka, torbe i sunčane naočale borile bi se za prvo mjesto na toj listi. Otkako je porasla svijest o štetnosti sunčevih zraka, sunčanih naočala ne odričemo se ni tijekom hladnijih mjeseci, ali njihova popularnost definitivno je najveća tijekom ljeta. Upravo se tada mnogi ne odvajaju od njih, bez obzira na to jesu li na plaži ili u prolazu gradom na putu do posla.

Svaka ljetna sezona donese nam neke nove trendove po pitanju ovog obožavanog dodatka, a prema procjeni modnih znalaca, ovog ljeta najviše ćemo uživati u starim dobro poznatim modelima koje su dizajneri osvježili za ovu prigodu.

1. Modeli s pravokutnim okvirima

Takozvane mikro-naočale s pravokutnim okvirima ove sezone zamijenit će modeli s okvirima istog oblika, ali srednje veličine. Oni pružaju puno više zaštite od sunca, a ujedno su i praktičniji jer se zbog zahvalnog dizajna lako prilagođavaju svim odjevnim kombinacijama. Ovaj tip naočala početkom devedesetih godina prošlog stoljeća popularizirala je legendarna generacija supermodela.

2. Mačkaste naočale

Jedan od najelegantnijih i najženstvenijih modela sunčanih naočala nosit će se i ovo ljeto. Naočale s mačkastim rubovima možemo pronaći u raznim varijantama pa tako možete birati između onih s vrlo naglašenim rubovima ili pak umjerenim. Modeli s ovim okvirom mogu imati oštre ili zaobljene linije pa vodite računa o tome prilikom odabira. Ženama s okruglim licem pristajat će upravo oštriji modeli, a onima koje imaju oštro definirane crte lica sjajno će pristajati modeli sa zaobljenim linijama.

3. Transparentne sunčane naočale

Ako se volite sakriti iza svojih naočala i ne želite da itko prati vaš pogled, onda popularni transparentni modeli možda i nisu za vas. Za sve one koji se time ne zamaraju, a žele efektne sunčane naočale – ovaj model bit će pun pogodak.

4. Retro modeli s debljim okvirima

Veliki, veći, najveći. To je pravilo za okvire inspirirane 60-im i 70-im godinana prošlog stoljeća. Tada su se nosili modeli s velikim staklima, a posebno su popularni bili veliki modeli s debljim okvirima. Upravo se oni nalaze u brojnim novim ljetnim kolekcijama naočala za ovu sezonu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju