Rezanci od sušene buče jedinstven su proizvod iz Hrvatske Kostajnice koji je dobio vjetar u leđa i osvaja police SPAR i INTERSPAR trgovina u projektu Startaj Hrvatska.

Galerija Startaj Hrvatska 2023: Lenac BIO rezanci od buče Startaj Hrvatska 2023: Lenac BIO rezanci od buče Startaj Hrvatska 2023: Lenac BIO rezanci od buče +3 Startaj Hrvatska 2023: Lenac BIO rezanci od buče Ovaj je proizvod zapravo poznat kao Kostajničke pletenice i autohtoni je proizvod toga kraja. OPG Lenac sada je odlučio podariti novi život ovom tradicionalnom hrvatskom proizvodu i tako su stvoreni BIO rezanci od buče.

Priprema se tako što se bundeva reže na trakice koje oblikom podsjećaju na pletenicu, a potom se suši. Rezanci ne sadrže nikakve dodatke ni aditive, čime se osigurava čista koncentracija okusa, čak sto posto sušene buče. Proizvod ima veliku primjenjivost u kuhinji, okus im je neutralan, pa se mogu koristiti kao zamjena tjestenini ili dodatak svim vrstama salata i umaka.

Startaj Hrvatska 2023: Lenac BIO rezanci od buče Startaj Hrvatska 2023: Lenac BIO rezanci od buče Foto: Nova Studio

Najbolje ispadnu ako ih kuhate kratko kako biste dobili al dente teksturu. Rezanci su proizvedeni bez glutena, pogodni su za vegane i sve one koji su pobornici zdrave prehrane.

U vrijeme kada je potraga za zamjenama za tjesteninu prisutnija kod sve većeg broja ljudi, plasiranje ovakvog proizvoda pravi je pogodak. Iako je za plasman možda idealno vrijeme, u borbi s prirodnim nepogodama nisu pošteđeni.

Startaj Hrvatska 2023: Lenac BIO rezanci od buče Startaj Hrvatska 2023: Lenac BIO rezanci od buče Foto: Nova Studio

Uslijed klimatskih promjena i čestih prirodnih katastrofa, izrazito je teško uzgojiti proizvod s EKO certifikatom, u kontroliranim uvjetima od koštice do finalnog proizvoda. Kreirali su rezance izrađene od 100 % buče s hrvatskih polja, koja je nakon branja, rezanja i sušenja zapakirana u vrećicu i spremna za kratko kuhanje.

Emisija Startaj Hrvatska prati osam poduzetničkih priča i osam odličnih proizvoda koje je Nova TV zajedno sa SPAR Hrvatska odabrala među stotinama prijava pristiglih na projekt Startaj Hrvatska. Samo jedan proizvod postat će Hrvatski HIT-proizvod 2023. godine te zauzeti posebno mjesto na policama svih INTERSPAR i SPAR trgovina diljem Hrvatske.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom SPAR po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju