Ovoga proljeća svi pogledi biti će upereni u – rukave. Nose se predimenzionirani rukavi, ukrašeni raznim detaljima poput zakovica i maštovitih aplikacija, s kojim ćete moći stvarati najrazigranije odjevne kombinacije

U modnoj sezoni koja je pred nama sve se vrti oko rukava. Nikada još rukavi nisu bili toliko u centru pažnju kao što će biti ovoga proljeća. Rukavi su napokon dobili pažnju kakvu zaslužuju te volumen, privlačan oblik, aplikacije,...

Ovoga proljeća svi pogledi biti će upereni u – rukave. Nose se predimenzionirani rukavi, ukrašeni raznim detaljima poput zakovica i maštovitih aplikacija

Nose se zvonoliki rukavi, rukavi s našivenim vezicama i mašnama, napuhnuti rukavi, predugački rukavi, rukavi s prorezima, s našivenim zakovicama i zihericama,...

Želite li i vi ovoga proljeća biti u najvećem trendu, donosimo 5 savjeta kako nositi "statement" rukave:

1. Rukavi u centru pažnje, sve ostalo umjereno

S obzirom da su rukavi dovoljno naglašeni i dominantni, neka ostatak odjevne kombinacije bude umjeren. Majice i košulje sa "statement" rukavima nosite uz jednostavne uske traperice, tajice, kratke hlačice. Birajte komade koji će stvoriti izgled skrojen po mjeri do torza što će naglasiti nepravilan oblik rukava. Izbjegavajte miješanje uzoraka (ili općenito uzorke) jer bi kombinacija mogla izgledati kao da je previše toga natrpano.

2. Pažljivo s modnim dodacima
Rukavi su vaša ogrlica – pravilo je kojeg je dobro držati se dok razmišljate o tome kakav nakit nositi uz naglašene rukave. Dakle, nakit i drugi modni dodaci trebali bi biti što jednostavniji i ne pretjerani. Birajte jednobojne modne dodatke koji neće zasjeniti i nadjačati vaše razigrane rukave.

Uz uske traperice i tajice te jednostavne modne dodatke koje gotovo svatko ima u garderobi, trend "statement" rukava možemo nazvati i "štedljivim" trendom jer nećete morati kupovati dodatne komade da bi vaša odjevna kombinacija bila besprijekorna.

3. Nosite ih uz bijelu
Predimenzionirani rukavi kao da vrište za bijelom. Bilo da je riječ o bijeloj majici s ukrašenim rukavima ili bijelim hlačama, svakako nosite ovu boju uz koju će rukavi maksimalno doći do izražaja. Pročitajte i kako nositi bijele traperice.

4. Blejzer bez rukava za savršenu kombinaciju
Jakne i blejzeri bez rukava te prsluci već su nekoliko sezona u trendu, a s dolaskom predimenzioniranih rukava dobili su i najveći smisao. Napuhnuti rukav teško će se ugurati u uži rukav jakne ili proljetnog kaputića pa su jakne bez rukave savršeni izbor. U njima će vaši voluminozni rukavi moći "disati" i slobodno se kretati.

5. Pazite da rukavi ne budu preveliki
Predimenzionirani rukavi, naravno, smiju izgledati veliko, ali ne preveliko. Zato, pazite da vam rukavi nisu preveliki niti previše predugački jer tada mogu postati nepraktični.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju