Model satenskih štikli Hangisi ukrašen kopčom s kristalima najpoznatiji je model cipela slavne modne kuće Manolo Blahnik. Nakon što ih je u seriji "Seks i grad" obula Carrie Bradshaw, njihova popularnost vinula se u svemir i te su štikle, zahvaljujući njoj, ali naravno i bezvremenskom elegantnom i ženstvenom dizajnu, stekle kultni status.

Galerija Zara ima štikle koje podsjećaju na kultni model modne kuće Manolo Blahnik - 4 Zara ima štikle koje podsjećaju na kultni model modne kuće Manolo Blahnik - 2 Zara ima štikle koje podsjećaju na kultni model modne kuće Manolo Blahnik - 6 +5 Zara, 49,95 eura

Španjolski modni dizajner Manolo Blahnik prvi par satenskih salonki Hangisi kreirao je 2008. godine te ih je ukrasio četvrtastom kristalnom kopčom koju je pronašao u Italiji.

Manolo je otkrio da su mu Napoleon I., Josephine i Pauline Bonaparte bili inspiracija za bezvremenski dizajn njegovih slavnih štikli, koje su od 2008. napravljene u raznim bojama i od raznih materijala. No u kakvoj god boji dolazile, svjetlucava kopča od kristala na njima je neizostavna.

Zara ima štikle koje podsjećaju na kultni model modne kuće Manolo Blahnik - 3 Zara, 49,95 eura (Foto: www.zara.com)

Dizajn luksuznih modnih kuća highstreet brendove nerijetko inspirira u nastajanju njihovih kolekcija, pa se tako u novoj kolekciji trgovine Zara mogu pronaći štikle koje podsjećaju na kultne Manolice. Riječ je o cipelama s otvorenom petom i tankom potpeticom ukrašenima kristalnom kopčom, koja je ili četvrtasta ili više ovalnog oblika. Dolaze u tri varijante, baršunastoj crnoj s potpeticom od devet centimetara te dvije verzije od vinila u bež i prirodnoj nijansi, s visinom potpetice od šest odnosno osam i pol centimetara.

Carrie Bradshaw: Divne zelene štikle u tako dobroj kombinaciji s torbom boje fuksije Nova modna kombinacija Carrie Bradshaw u seriji ''I tek tako'' - 5 Nova modna kombinacija Carrie Bradshaw u seriji ''I tek tako'' - 6 Nova modna kombinacija Carrie Bradshaw u seriji ''I tek tako'' - 2 +4 Nova modna kombinacija Carrie Bradshaw u seriji ''I tek tako'' - 3

Vjerujemo da će se ljubiteljicama štikli svidjeti i ove ljepotice, čiji je plus i taj što imaju fleksibilnu tabanicu od lateks pjene za veću udobnost. Dostupne su u trgovini Zara po cijeni od 49,95 eura, zbog čega su itekako prihvatljiva alternativa skupocjenim štiklama Manola Blahnika.

Zara ima štikle koje podsjećaju na kultni model modne kuće Manolo Blahnik - 1 Zarine 'lažne' Manolice od vinila (Foto: www.zara.com)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju