Svaka mladenka priznat će kako je uz odabir vjenčanice jedan od zahtjevnijih zadataka pronalazak idealnih cipela za poseban dan . Naime ženama omiljen fetiš tog dana nikako ne smije zakazati, štikle odabrane za vjenčanje moraju biti udobne i po mjeri stopala, u protivnom jedino što mogu prouzrokovati su glavobolje

Nakon odabrane vjenčanice zadatak koji uz osjećaj zadovoljstva svakoj budućoj mladenki stvara i opterećenje je odabir idealnih štikli. One naime moraju zadovoljiti nekoliko bitnih zahtjeva, a to su uz estetsku prilagodljivost vjenčanici, udobnost i praktičnost.

1. Stilisti savjetuju kako štikla ne treba nužno bojom ili detaljima odgovarati materijalu vjenčanice, ona može biti u potpuno drugačijoj nijansi. Veću pažnju treba posvetiti modelu koji će se sljubiti uz stopalo, kako bi buduća mladenka u njemu mogla bez opterećenja provesti i više od 12 sati u poziranju i na plesnom podiju.

2. Optimalna visina potpetice ne bi trebala premašiti idealnih osam centimetara, ukoliko se odlučite za veći broj centimetara svakako bi trebalo razmišljati o rezervnom udobnijem paru.

3.
Pažnju svakako treba obratiti na dizajn štikle, ukoliko je vaša noga sklona oticanju izbjegavajte modele s nizom remenčića koji će se nakon par sati urezati u kožu i stvoriti podbuhlost noge.

4. Salonke su još uvijek najpoželjniji model cipela za vjenčanja naravno zbog praktičnosti, a njihovu običnopst lako je izbjeći odabirim modela sa svjetlucavim detaljima, mašnom ili trenutno trendi vezicama iznad pete.

5. Ne ustručavajte se prošetati u kitten heel potpetici, mali broj centimetara ne mora nužno značiti i manjak elegancije. Trenutni modeli sa špic vrhom lako se mogu uskladiti uz svaku vjenčanicu, a u njima je ples do zore, bez bolova, zagarantiran.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju