Festival tolerancije po 10. put održava se od 9. do 15. travnja u Zagrebu u kinima Europa i Tuškanac. Bit će prikazani filmovi i održana predavanja čiji je cilj educirati mlade i one malo starije, pokazati da nismo svi isti, ali i da trebamo znati prihvatiti naše razlike, otvoreno razgovarati o njima i na taj način ostvariti uspješan suživot

Iz programa 10. Festivala tolerancije – JFF Zagreb organizatori, pod vodstvom predsjednika festivala Branka Lustiga i direktorice Nataše Popović, izdvajaju film 'Mi smo mladi, mi smo snažni' o okrutnosti i rasizmu mladih u Njemačkoj.

U sklopu 10. Festivala tolerancije 14. travnja u 11 sati u kinu Europa održat će se predavanje 'Svjedočanstvo preživjelog' Branka Lustiga

Kao i uvijek, prikazivat će se filmovi s tematikom holokausta, a od njih se ističu 'Let's Go!' slavnog Michaela Verhoevena koji će biti i prisutan na projekciji, dokumentarac 'Od Caligaria do Hitlera' čiji redatelj Uri Barbash će također biti gost Festivala te 'Prisutnost Arnosta Lustiga' priča o slavnom češkom autoru ispričana od strane njegove kćeri koja je i gošća ovogodišnjeg Festivala.

Uz mnogo kvalitetnih dokumentarnih filmova izdvaja se i kratki film 'Dobrodošli' koji je kvantitativno najnagrađivaniji film ovogodišnjeg programa. Ove godine Festival ima i dugometražni dječji film 'Ptice selice' koji će se prikazati u kinu Europa 10. travnja u 11 sati.

Svečano otvorenje Festivala 9. travnja u 19 sati u kinu Europa (samo za uzvanike i novinare) započet će prikazivanjem dugometražnog filma 'Colonia' u društvu redatelj Floriana Gallenbergera. Festival je preuzeo na sebe zadaću educiranja mladih o strahotama nacizma kako holokaust ne bi mlađim i dolazećim generacijama postao tek fikcija.

U sklopu 'Edukacijskih jutara' 14. travnja u 11 sati u kinu Europa održat će se predavanje 'Svjedočanstvo preživjelog' Branka Lustiga, a čast nam je najaviti i novog predavača Franka Sterna koji također koristi snagu filma za dopiranje do mladih i prenošenje poruke tolerancije što će i učiniti u kinu Tuškanac 11. travnja u 11 sati.

Festival nastavlja s prošlogodišnjom praksom intrigantnih diskusija nakon sljedećih filmova:

- 'Mi smo mladi, mi smo snažni' 10. travnja u 20 sati, kino Tuškanac
- 'Gledanje mjeseca noću' 11. travnja u 20 sati, kino Tuškanac
- 'Chuck Norris protiv komunizma' 11. travnja u 22:15 sati, kino Europa
- 'Kroz moj objektiv' 12. travnja u 18 sati, kino Europa
- 'Dugu put doma', 13. travnja u 19:15 sati, kino Tuškanac
- 'Utrka protiv izumiranja', 14. travnja u 18 sati, kino Europa
- 'Popravni razred', 14. travnja u 19.45 sati, kino Tuškanac
- 'Prirodni poremećaj', 15. travnja u 20:30 sati, kino Tuškanac
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju