Jeste li čuli za retrogradni Merkur? Ako niste čuli, vjerojatno ste osjetili. To je izraz kojega se milenijalci plaše jer uvelike utječe na naše raspoloženje.

Najlakše objašnjeno, ovaj pojam doslovno znači da planet Merkur ide tri tjedna unatrag u svojoj orbiti. Razdoblje u godini kada je Merkur retrogradan obično je povezano s lošim životnim odlukama, dramama na radnom mjestu, problemima u vezama ili pojavljivanjem bivših partnera, kašnjenjem letova, banalnim ozljedama i drugim poteškoćama.

Najlakše bi mogli reći da cijeli naš život naiđe na jedan veliki kvar, a od ovog astrološkog stanja trenutno najviše pate blizanci.

Kada nastupa retrogradni Merkur?

Obično se pojavljuje tri puta godišnje, ali ova godina je posebna jer ćemo se s njime suočiti četiri puta. Trenutni period je započeo 10. svibnja i trajat će do 3. lipnja. Sljedeći retrogradni Merkur počinje 9. rujna i trajat će do 1. listopada 2022. godine.

Retrogradni Merkur se u svome periodu kreće unatrag – od zapada prema istoku, prateći svoj 88 dana dug put oko Sunca.

Za sve one koji vjeruju u astrologiju, Merkurova retrogradnost znači pojačanu koncentraciju, pažljiviji način života i opreznost kako bi spriječili potencijale nesreće. Merkur je planet koji upravlja komunikacijom i intelektom pa u ovom periodu ne treba donositi važne odluke i izlagati se razgovorima koji mogu poći po krivu.

Pojačani tehnički kvarovi su također rezultat Merkurova okretanja unazad, a u ovom razdoblju ih ne biste trebali rješavati sami, već potražiti stručnu pomoć.

Merkur će 2022. godine najviše pogoditi zračne znakove zato što ove godine pada u vrijeme blizanaca, vaga i vodenjaka.

Na što sve utječe retrogradni Merkur?

Kao što smo već spomenuli, za vrijeme retrogradnog Merkura ne biste trebali putovati jer puno toga može poći po krivu. Merkur u svojoj sezoni funkcionira kao ventilator koji sam okreće naš život, a mi ne možemo previše utjecati na stvari koje se događaju oko nas.

Česti su i izazovi u vezama, poput neutemeljenih svađa, nevjera, financijskih poteškoća, problema na radnom mjestu, prekida prijateljstava i radnih odnosa i puno, puno nesporazuma.

Džin-tonik Horoskop: Koja je varijanta džin-tonika najbolja za svaki znak?

Retrogradni Merkur traje sveukupno tri tjedna, dok u cijelosti ne okruži planet Zemlju. Ove godine treba biti posebno oprezan jer se utjecaj Merkura može osjetiti dva tjedna prije i dva tjedna poslije ovog perioda. Ovaj astrološki fenomen je poznat kao predretrogradna i postretrogradna sjena.

Žena s božurima Što svibanj donosi horoskopskim znakovima?

Iako ne zvuči baš sjajno, ako vas krenu nedaće, barem znate da možete kriviti Merkur, a malo opreza neće biti naodmet – posebice ako ste zračni znak.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju