Na tržištu postoje različite metode za smanjivanje celulita – od kavitacije, preko laserskog tretiranja narančine kože, do ultrazvučnih frekvencija. Dame ipak sve više biraju masaže s rezbarenim drvenim valjcima koje izgledaju kao da su izašle iz bakine kuhinje


Maderoterapija je masažna tehnika koja se pokazala najučinkovitija kada kad je u pitanju velika ženska boljka celulit,
započinje priču vlasnica kozmetičkog salona Martina Butorac koja nudi ovu uslugu velikom broju dama u Hrvatskoj.

Maderoterapija najčešće uključuje masažu nogu, trbuha i nadlaktica uz pomoć posebnih drvenih valjaka.

Maderoterapija je tehnika uklanjanja narančine kore uz pomoć masaže s rezbarenim drvenim valjcima koja je sve popularnija i u Hrvatskoj.

Osoba se prvo masira glatkim drvenim valjkom kako bi se privikla na ovu masažu. Koža se potom tretira valjkom za piling koji potiče cirkulaciju, a zatim slijedi tretman posebno rezbarenim valjkom kojim se ulazi u dublje slojeve kože.

Tretman podrazumijeva i masažu drvenim čašicama s rezbarenim dijelovima i bez njih, a kojima se dodatno uklanja narančina kora, te pomagalo za konturiranje s kojim se na kraju podiže stražnjica ili neki drugi dio tijela.

Jako je bitno da s valjcima radi stručna osoba da ne bi došlo do podljeva i modrica, upozorava kozmetičarka Ana Vidan, stručnjakinja za maderoterapiju.

Hit u Hrvatskoj

Metoda je nastala devedesetih godina prošlog stoljeća u Kolumbiji, a u posljednje vrijeme veliki je hit u Hrvatskoj. Ne samo da smanjuje narančinu koru na kritičnim područjima tijela, ova metoda ima i druge blagodati.

Maderoterapija pomaže svima koji imaju problema s tonusom mišića, cirkulacijom ili zadržavanjem vode zbog hormona i načina života, dodaje Ana Vidan.

Rezultati se brže primjećuju kod punijih osoba kod kojih su poboljšanja vidljiva već nakon jednog ili dvaju tretmana. Za značajniji pomak potrebno je pak podvrgnuti se barem deset tretmana.

Ova se metoda ne preporučuje tek osobama s proširenim krvnim žilama.

Kako izgleda masaža drvenim valjcima i koliko su maderoterapijom zadovoljne žene u Hrvatskoj, pogledajte u prilogu IN magazina.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju