Uoči prvog susreta predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović s britanskom kraljicom Elizabetom II. prisjetili smo se osebujnih modnih izdanja drugih moćnih žena svijeta u istoj situaciji


Premijerke i predsjednice koje su imale čast upoznati Elizabetu II. držale su se svojeg osobnog modnog stila kao glavne vodilje u odabiru odgovarajuće odjeće.

Njemačka kancelarka Angela Merkel s britanskom se kraljicom susretala nekoliko puta, a uglavnom je birala klasična ženska odijela sastavljena od hlača i sakoa koje i inače preferira nositi za protokolarne funkcije.

Svome osebujnom stilu u susretu s kraljicom ostala je vjerna i aktualna britanska premijerka Theresa May, koja uživa u igri neutralnih te jarkih boja, a posebno se prepoznaje po svojoj zanimljivoj kolekciji cipela.

Modni izbor slavnih političarka i vladarica ovisi i o prilici. Razgovori u kabinetu obično i protokolarni pozdravi na službenom crvenom tepihu obično su popraćeni nešto strožim poslovnim krojevima i neutralnim bojama, dok se za večernje prilike biraju ženstvenije haljine.

Prva žena na čelu Južne Koreje Park Geun-hye odabrala je haljinu s tradicionalnim motivima svoje zemlje za susret s Elizabetom II., a jordanska kraljica Rania al-Jasin sivu satinsku haljinu.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte što su najmoćnije žene svijeta odjenule pri susretu s britanskom kraljicom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju