Holivudski brakovi u pravilu su vrlo kratki, a prave ljubavi koje traju desetljećima vrlo rijetke. Ne čudi stoga što mnogi žele znati što je tajna najdugovječnijeg para u Hollywoodu, oskarovca Jeffa Bridgesa i njegove supruge Susan Geston

Galerija Jeff Bridges i Susan Geston - 7 Jeff Bridges i Susan Geston - 8 Jeff Bridges i Susan Geston - 6 +4 Susan Geston vjerna je pratiteljica svojeg supruga na holivudskim premijerama
Ne znam kako je drugim muškarcima, ili ženama, no kad sam bio u dvadesetim godinama, jako sam se bojao braka. Mislio sam da je brak ogroman korak prema smrti. Stoga sam učinio sve što je u mojoj moći da ga izbjegnem, priznao je Jeff Bridges za Readers Digest prije desetak godina.

Snimili smo više od 50 filmova. Kažem 'mi' jer Sue to zaslužuje. Ja sam frajer koji je zarađivao, ali ona je bila ta koja je brinula o svemu drugome. Zaista sam zaljubljen u nju više nego ikad, kaže Jeff Bridges.

No nešto se promijenilo 1974. kad je na snimanju filma "Rancho Deluxe" u Montani 25. godišnji mladić ugledao Susan Geston. Četiri godina mlađa Susan radila je kao konobarica u lokalnom restoranu, a slobodno vrijeme provodila je pomažući na obiteljskom ranču.

Odmah sam je primijetio. Ne samo da je bila prekrasna već je imala slomljen nos i dva crna oka. Fantazirao sam kako ju je pretukao dečko i kako ću je spasiti od njega, priznao je Jeff.

Susan je imala prometnu nesreću nekoliko dana ranije, a holivudski zavodnik nije ju nimalo interesirao. Kad je Jeff skupio hrabrosti i pozvao je van, rekla mu je ne. Srećom, nekoliko dana kasnije ponovo su se sreli na zabavi povodom završetka snimanja filma.

Pitao sam je da pleše sa mnom. Plesali smo. Tražio sam njezino mišljenje o imanju koje sam planirao kupiti. I dok sam gledao u Sue počeo sam misliti 'ovo je moja buduća žena'. Bila je toliko opuštena i zabavna, s njom sam se osjećao kao da sam kod kuće, kao da negdje pripadam. Jeff Bridges i Susan Geston - 5 Susan Geston vjerna je pratiteljica svojeg supruga na holivudskim premijerama (Foto: AFP) Majka joj je savjetovala da ga napusti.

Jeff se vratio u Los Angeles i shvatio da se zaljubio prvi put svojem životu. Bio je šokiran tom činjenicom, ali odlučio se vratiti po svoju ljubljenu.

Kad sam bio u dvadesetim godinama imao sam veliki strah od braka. Mislio sam da je brak ogroman korak prema smrti. Stoga sam učinio sve što je u mojoj moći da ga izbjegnem, priznao je Jeff Bridges.

Započeli su strastvenu vezu, a Susan se s vremenom preselila u Kaliforniju. No nakon nekoliko godina veze željela se skrasiti. Jeff se, nažalost, i dalje bojao braka.

Kad sam joj prvi put spomenuo svoju teoriju bračne smrti, nasmijala se. Onda je shvatila da se ne šalim. Razgovarala je s mojom majkom s kojom je postala odlična prijateljica, i moja draga voljena mama savjetovala joj je da me napusti.

Susan je dobila ponudu za posao u Montani i planirala je otići. Jeff je shvatio da je vrag odnio šalu i da mora donijeti odluku.

Vrlo brzo postalo mi je jasno ako pustim da ova djevojka išeta iz mojeg života, žalit ću zauvijek. Spustio sam se na jedno koljeno i pitao Sue da postane mojasupruga.

Sudbonosna da izgovorili su 5. lipnja 1977. godine pred prijateljima i najbližom rodbinom. Ostalo je, kažu, povijest. I dalje su u braku koji traje već četiri desetljeća. No on nije tekao kao priča iz ljubavnih romana.

Sue mi je uvijek davala prostora da budem ono što jesam. No prvih nekoliko godina braka bilo je vrlo izazovno. Imali smo neke probleme, koje smo zajednički riješili, iskreno dodaje slavni glumac. Jeff Bridges i Susan Geston - 1 Jeff Bridges sa suprugom i kćerima na crvenom tepihu Foto: Profimedia.hr Bolesti i bračni izazovi

U braku su dobili tri kćeri – Isabellu, Jessie i Haley. Kad je Susan bila u sedmom mjesecu trudnoće s najmlađom Haley, saznali su da je Isabella dobila virusnu upalu mozga te nisu znali hoće li preživjeti.

Odmah sam je primijetio. Ne samo da je bila prekrasna, već je imala slomljen nos i dva crna oka. Imao sam fantaziju kako ju se pretukao dečko, i kako ću je spasiti od njega, tako je opisao njihov prvi susret slavni glumac.

U to vrijeme nisam bio kod kuće u Montani, već sam snimao film 8 milijuna načina da umreš. Sue je vodila brigu o svemu u tom kritičnom trenu. Vozila je Isabelle na rehabilitaciju, a morala se baviti s ostalih dvoje djece. Ona je vrlo snažna i fokusirana. Gledao sam je s čuđenjem.

Iako Susan nikada nije bila dio holivudskog posla, Jeff Bridges uvijek je uključuje kada pričao o svojoj karijeri.

Snimili smo više od 50 filmova. Kažem 'mi' jer Sue to zaslužuje. Ja sam frajer koji je zarađivao, ali ona je bila ta koja se brinula o svemu drugome. Zaista sam zaljubljen u nju više nego ikad.

Kad ih novinari pitaju koja je tajna njihova dugovječnog braka, slavni glumac spremno odgovara da je komunikacija ključna.

Moj brak postaje sve bolji i bolji s godinama. No to ne znači da je uvijek lako. U prošlosti smo se često svađali, no onda smo otkrili jednostavno rješenje za poboljšanje naše komunikacije. Često razgovaramo o onome što nas muči – ali puštamo drugoga da kaže sve što ima bez prekidanja.

Pročitajte i iznenađujuću tajnu holivudske veze koja traje već 34 godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju