Kako bi Talijani rekli, najbolja je ona kava koja uvijek ima isti okus. Ono što Nespresso kavu stavlja u rang s vrhunskim napicima u svjetskim prijestolnicama kave prvenstveno je način pripreme, a Nespresso boutique otkriva sve čari.

  Galerija Nespresso boutique U Nespresso boutiqeu možete isprobati 28 vrsta kava Aeroccino uređaj koji mlijeko pretvara u pjenu +5 Nespresso boutique

1. Nespresso boutique u Arena Centru prvi je takav u regiji

Kapsule Hrvati više ne moraju tražiti u inozemstvu jer su upravo oni dobili prvi Nespresso boutique u regiji. Čak 70 posto posjetitelja već je upoznato s brendom i točno znaju što žele kad stupe u prodavaonicu koja se nalazi u Arena centru, kaže nam Denis Alijagić, vrhunski poznavatelj kave i barist.

U Nespresso boutiqeu možete isprobati 28 vrsta kava U Nespresso boutiqeu možete isprobati 28 vrsta kava Foto: Sandro Sklepić

2. U Nespresso boutique možete isprobati čak 25 vrsta kave

U boutiqueu možete isprobati kave svih intenziteta i aroma u ponudi od čak 25 vrsta kapsula. Ono što ovu kavu čini posebnom je način pripreme. Tajna je u tome da mljevena zrna kave smještena u kapsuli dotiče samo vruća voda pod jakim pritiskom, a idealna temperatura vode i dužina njezina protoka mogu se mjeriti s procjenom vrsnog barista.

Aeroccino uređaj koji mlijeko pretvara u pjenu Aeroccino uređaj koji mlijeko pretvara u pjenu Foto: Sandro Sklepić

Omiljena kava ženske populacije je Columbia zbog punog, a istovremeno blagog okusa koji odlično dolazi do izražaja u kombinaciji s mlijekom. Ako pak želite jaku kavu koja će vas ujutro razbuditi onda je za vas Kazaar, samo je nemojte piti na prazan želudac.

3. Nespresso za svoju kavu izdvaja samo 2% najboljeg zrna

Nespresso za svoju kavu se izdvaja samo dva posto najboljeg zrna, što znači da se iz cijele jedne tone uzme samo šaka koja završi u premium brendu. Ostatak se dalje raspoređuje i nudi drugim proizvođačima kave, a najbolje vozi u Švicarsku na prženje što zatim rezultira kavom u malim aluminijskim Nespresso kapsulama.

Nespresso boutique Nespresso boutique Foto: Sandro Sklepić

4. Nespresso boutique u potpunosti je inspiriran kavom

Nespresso boutique je u potpunosti inspiriran kavom. Od lampi kakve se koriste na farmi pri branju, pulta koji je nastao impregnacijom ostataka mljevene kave do nekoliko desetaka biljki Arabice na zidu prostorije.

Biljka Arabica Biljka Arabica Foto: Sandro Sklepić

5. U boutiqeu možete kupiti sve što vam treba za savršeni Nespresso napitak

U boutiqueu možete kušati i kupiti sve što vam je potrebno za savršen napitak – od nekoliko aparata za pripremu kave raznog cjenovnog ranga, aeroccino uređaja koji će vaše mlijeko pretvoriti u pjenu, do čak 25 vrsta kave. Poželite li svako jutro uživati u vrhunskoj kavi, za Nespresso aparat ćete trebati odvojiti od 749 do 1890 kn te od 32 do 40 kn za deset kapsula kave.

Nespresso aparat za kavu Nespresso aparat za kavu Foto: Sandro Sklepić


 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju