Traže li muškarci intimnost, ljubav i povezanost, ili im je seks ipak važniji od životnih vrijednosti koje čine kvalitetan i čvrst romantični odnos? Ovo pitanje potiče brojne rasprave u kojima je seksualna ravnopravnost glavna tema.

Zašto je danas sasvim normalno da muškarac inicira seks na prvom spoju, dok je ženska inicijativa povod za rasprave oko njezina morala?

Zamislite situaciju u kojoj prilazite muškarcu u baru, počastite ga pićem, otvoreno mu kažete da vam se sviđa i pitate ga hoćete li druženje nastaviti u vašoj spavaćoj sobi.

Nakon što ste se dobro zabavili, pristojno se pozdravite, zahvalite mu na zanimljivoj večeri i nikad mu se više ne javite. Seks bez obaveza je društveno rezerviran za muškarce, a žene koje žele samo seks, obično su suočene s dobro nam poznatim stereotipima.

Seks bi trebao biti normalna fizička potreba

Žene dobro znaju što žele i kako do toga doći. Imaju čvrste stavove i bez problema može reći: ne želim se vezati, ja želim samo seks.

Tinder, je, smatraju stručnjaci, jedan od glavnih alata koji je ženama pomogao da bez srama krenu u potragu za seksualnim zadovoljstvom. Aplikacija koja je omogućila ljudima iz cijelog svijeta da pronađu osobu koja im odgovara prema vlastitim seksualnim kriterijima, pokazala nam je da globalizacija ima i seksualni aspekt.

Opće je poznato da su seks i ljubav povezani. Seksualno aktivniji partneri imaju čvršći odnos, više si vjeruju, smatraju da im je veza zanimljivija, rjeđe se svađaju i više se vesele zajedničkom vremenu, nego što je to slučaj kod parova koji rjeđe imaju odnose. Ipak, seks i ljubav se vrlo lako mogu odvojiti, a željeti samo seks, trebala bi biti normalna fizička potreba u koju, sasvim legitimno, ne moramo umiješati osjećaje ako to ne želimo.

Muškarci seks doživljavaju drugačije od žena pa je društveno prihvatljivo da oni traže samo seks, dok žene češće traže ljubav i nekoga s kim će provesti cijeli život. Ženska želja za seksom je složenija i slojevitija.

U našoj prirodi je da prvo želimo razgovarati, upoznati partnera i stvoriti emotivnu povezanost, a tek se onda upustiti u seksualne avanture. Možda zbog takvog pogleda na žensku seksualnost, još uvijek ne možemo glasno tražiti svoje fizičko zadovoljstvo.

Brojna su psihološka i sociološka istraživanja potvrdila da muškarci imaju veći seksualni nagon od žena pa im zato toleriramo toliku želju za seksom.

Seks bez obaveza smatram...

glasova:

Primjerice, seksualni psiholog Roy Baumeister tvrdi da su muškarci seksualniji od žena – ali samo do određene dobi. Većina odraslih muškaraca, mlađih od 60 godina razmišlja od seksu barem jednom dnevno, dok samo jedna trećina žena priznaje da im je seks toliko često u glavi. Također, kako žena stari, sve rjeđe razmišlja o seksu, dok kod muškaraca to nije slučaj.

U srcu ženske seksualnosti stoji čežnja. Intimnost, nježnost (ili grubost), dodiri, predigra, vrijeme prije i vrijeme poslije seksa u ženama stvaraju puno veću lavinu emocija, nego sam seks.

U srcu ženske seksualnosti stoji čežnja

Iako se muškarci po mnogo čemu razlikuju od nas žena, svi mi težimo uzajamnoj ljubavi i pripadnosti, ali i fizičkom zadovoljstvu koje će nam s vremena na vrijeme služiti kao ispušni ventil.

Zašto vam se tresu noge nakon dobrog seksa? Zašto se nekim ženama tresu noge nakon dobrog seksa?

Koja je cijena muškosti, a koja ženstvenosti? Baš kao što je normalno da muškarci plaču i pokazuju svoju nježniju stranu, isto je tako normalno da žena ne traži ljubav, nego samo seks. I baš kao što je normalno da muškarac traži „onu pravu“, isto je tako sasvim normalno da žena želi seks bez obaveza, bez osude i nepotrebnih komentara.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju