Svaka veza nakon nekog vremena dođe pred raskrižje. Kada vašu prijateljicu ostavi partner sve što vi želite je popraviti njezino raspoloženje i razvedriti ju. No, to nikako nemojte izreći na ovih osam načina

1. On je gad/glupan/budala
U ovome slučaju uvrede nisu dobra ideja, ma koliko istinite bile. Naime, koliko god bolan prekid bio, vaša prijateljica ne može odmah početi razmišljati o bivšem dečku na ovako drugačiji način.

S vremenom će početi osjećati ljutnju, ali za sada će samo biti povrijeđena jer taj "gad" više nije njezin.

2. Ionako si predobra za njega
Ova klišej rečenica napisana je u scenariju svakog romantičnog filma. Umjesto da joj to izgovorite, budite specifični i točno navedite razloge zbog kojih je vaša prijateljica fenomenalna osoba.

3. Naći ćeš nekog drugog
Naravno da će pronaći nekog drugog, ali ona odmah nakon prekida ne želi nekog drugog. Povrijeđena je i tek se treba prilagoditi na to da je ponovno solo, a razmišljanje o spojevima i muškarcima samo joj izaziva stres.

4. Jeste li uopće bili toliko bliski?
Ovo nikako nemojte reći na glas. Ne znate baš sve detalje njihove veze, a ovim pitanjem samo ćete je potaknuti da brani vezu i da se mora prisjećati nekih sretnijih trenutaka. To će je zatim još više rastužiti.

Bilo bi najbolje da neka mišljenja o prijateljičinom bivšem partneru ipak zadržite za sebe

5. Misli na to koliko ćeš slobodnog vremena imati
Iako ovisi o vezi, velika je vjerojatnost da će vaša prijateljica prvi tjedan nakon prekida provesti plakajući, što je u redu. Nemojte joj predlagati nove hobije, distrakcije joj ne trebaju. Samo budite uz nju i pružite joj potporu.

6. Nije ni bio zgodan
Još jedna rečenica koju ne smijete izgovoriti na glas. Ovo mišljenje zadržite za sebe, jer on je vašoj prijateljici bio zgodan i privlačan. To je jedan od razloga zašto joj se svidio. Tako da, držite se one – o ukusima se ne raspravlja.

7. Trebaš mu se osvetiti
Nitko ne voli da im je prijateljica tužna, stoga je vaša želja za povredom njezinog bivšeg partnera sasvim prirodna reakcija. Međutim, nema smisla to joj govoriti. Ako mu se i osveti, na kraju će ona ispasti loše, a vi ćete biti ta prijateljica koja ju je nagovorila na ovu groznu ideju.

8. Njegov gubitak
Vaša tvrdnja je točna, ali isto tako ona sad razmišlja o njemu kao o svom gubitku. Kroz njezinu glavu prolaze zajednički trenutci, kako ju je nasmijavao, pružao joj svakodnevnu podršku.

Iako imate najbolje namjere, ovim isticanjem gubitka samo ćete prijateljicu podsjetiti da je on bio svjestan tog gubitka i svejedno je odlučio okončati vezu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju