Ovih dana ne nedostaje nam sunca i još će nas neko vrijeme pratiti bablje ljeto, ali jesen nas je već jednom odjenula u toplo pletivo i bez imalo sumnje učinito će to opet, a i zima se polako približava.

Hladnih dana sigurno će biti i oni će na gradskim ulicama pokazati čitav niz ljudi s talentom da na sebe naslažu što više slojeva odjeće kako im ne bi bilo hladno.

Međutim, postoji taj jedan dio tijela koji se većini nas i dalje crveni unatoč silnim slojevima vesti, kaputa, šalova. Naš nos.

No, na tržištu postoji proizvod koji bi trebao stati na kraj problemu smrznutih noseva. Radi se o grijaču za nos koji dolazi u raznim uzorcima tako da ide uz sve modne kombinacije.

Biste li nosili kapicu za nos?

glasova:

A zašto je našem nosu hladno čak i kad je ostatak tijela zagrijan?

Kada se temperature spuste, tijelo preusmjerava krv daleko od ekstremiteta, prema našim vitalnim organima kako bi osiguralo da im je dovoljno toplo i da normalno funkcioniraju. Zbog smanjene količine krvi našim je prstima i nosu hladnije.

Situacija se dodatno komplicira ako se u obzir uzme i mišljenje znanstvenika sa Sveučilišta u Nottinghamu koji su proveli istraživanje koje je pokazalo da je nos hladniji što smo mi više zadubljeniji i fokusiraniji na ono što radimo.

U svakom slučaju, hladan nos ne bi trebao biti problem zahvaljujući pomalo neobičnom modnom dodatku za kojim će, ako već nisu, sigurno posegnuti oni malo modno hrabriji ili barem oni najzimogrozniji. Kakvi se modeli nude pogledajte OVDJE.

 Ako vam je ovaj modni dodatak ipak malo previše, pogledajte kojih smo 12 dugih vesti i kardigana izdvojili za vas po cijeni već od 111 kuna.

A tu je i "The Comfy" - Dekica-majica koja će spasiti i najzimogroznije.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju